6 stvari, na katere prisegajo Italijanke s stilom

02. november 2023

6 stvari, na katere prisegajo Italijanke s stilom

02. november 2023
Foto: Instagram @chiaraferragni

6 stvari, na katere prisegajo Italijanke s stilom

02. november 2023
Foto: Instagram @chiaraferragni

Italijanke ljubijo močne, žive barve, izrazite potiske in v ospredje rade postavijo logotipe modnih znamk.

Tako kot Francozinje tudi Italijanke slovijo po brezhibnem modnem slogu. Aktualne smernice rade prilagodijo po svoje in to na lahkoten, preprost način, zato je učinek še precej bolj glamurozen in opazen.

Njihove sosede Francozinje se držijo monokromatske palete, osnovnih kosov in ne marajo kazati logotipov modnih znamk na oblačilih ter dodatkih, saj cenijo predvsem diskretnost. Italijanke so malce drugačne: rade imajo močne, žive barve, izrazite potiske in v ospredje postavljajo logotip znanega modnega oblikovalca ali hiše, saj s tem tudi povedo, da so ponosne, ker pripadajo najbolj modnemu narodu na svetu, ki je dal tej panogi nekaj najpomembnejših imen vseh časov.

V garderobi vsake prave Italijanke bi skoraj gotovo našli tudi črno čipkasto oblekico v slogu Dolce&Gabbana, ki sta iz videza seksi žalujoče sicilijanske vdove naredila kultno pop podobo.

Med najbolj znanimi stilskimi ikonami naše zahodne sosede so sicer Anna Dello Russo, Giovanna Battaglia, Eleonora Carisi, Gilda Amborsio, Chiara Ferragni, Monica Bellucci in Carla Bruni. Sedaj pa si poglejmo, kaj je modno osveščenim Italijankam skupnega.

Prepoznavna sončna očala

Redko bomo Italijanko videli, da stopi na cesto brez sončnih očal, pa naj jih vremenska napoved zahteva ali tudi ne. Milanske, firenške in rimske ulice so polne lepo oblečenih dam s sončnimi očali na nosu. Bolj kot so nenavadna in zanimivih oblik ter vpadljiva, boljša so. Italijanke se ne bojijo izstopati. Tudi nam so za zgled, kako v trenutku doseči videz filmske zvezde.

Opazni logotipi modnih znamk

Anna Dello Russo je reprezentativen primere Italijanke, ki se ne boji na veliko razkazovati logotipov modnih blagovnih znamk, kot so recimo Moschino, Prada, Fendi… Naj jih vidijo vsi, si najbrž misli Dello Russo, ki jih nosi na najbolj vidnih mestih ali celo od glave do pet. Povsem drugače kot denimo Parižanke ali Newyorčanke, ki tega ne bi nikoli storile, saj menijo, da je nositi opazne logotipe nadvse ceneno in da gre najbrž v tem primeru tudi za ponarejene predmete.

Dobro ukrojen suknjič

Popolno ukrojen suknjič, ki se odlično prilega postavi, ima v Italiji tako kulten status in pomen, kot recimo pica ali testenine. Sicer pa je že Giorgio Armani povedal vse!

Čipkasta obleka

Čipkasta obleka – črna, bež, bela ali rdeča – to je večni modni kos, ki ga bomo našli v garderobi prave Italijanke. Ker je seksi, zapeljiva, skrivnostna, neustrašna in ima zanos – tako kot vsaka polnokrvna Italijanka.

‘Statement’ uhani ali ogrlica

Najbrž ste že same opazile, da se Italijanke rade igrajo z nakitom. Spet pa ne pretirano. Najpogosteje se bodo odločile za en opazen kos nakita, na primer za odlično zapestno uro ali opazne uhane, morda tudi zapestnico.

Rdeča šminka

Vsekakor gre za nekaj, kar je skupno tako Francozinjam, kot Italijankam, pa tudi vsem drugim modno osveščenim in drznim ženskam po vsem svetu – njihov najljubši modni dodatek je rdeča šminka!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close