Na tej strani postelje boste spali bolje!

13. julij 2021

Na tej strani postelje boste spali bolje!

13. julij 2021
Depressed Man Sitting On Bed While Woman Sleeping In Bedroom,Image: 248064736, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia

Nič ni boljšega kot dober spanec in na kvaliteto našega spanca vpliva veliko stvari – položaj, v katerem spimo, mir, temperatura … zato glede na ankete partnerju ne smemo prepustiti “dobre strani postelje”. Toda katera je to?

Je boljša leva ali desna stran? Tista, bližje vratom ali bližje oknu? Ob steni ali stran od nje? Ni lahko najti pravega položaja za spanje, še težje pa je, ko se morate glede položaja pogajati s partnerjem. V najslabšem primeru ima vaš partner enake preference kot vi. 

Toda ali ni v resnici vseeno, na kateri strani spimo, dokler spimo zraven svojega partnerja? Očitno ne! Tako strokovnjaki za feng shui kot tudi različne študije kažejo, da obstajajo prednosti in slabosti določenega položaja.

Profimedia

Tisti na levi so srečnejši

Raziskava, ki jo je izvedla hotelska veriga Premier Inn, je pokazala, da ljudje, ki spijo na levi strani postelje, zjutraj lažje vstanejo iz postelje in so boljše volje. V raziskavi je sodelovalo tri tisoč odraslih in več kot četrtina tistih, ki spijo na levi, so rekli, da so optimisti, imajo pozitiven pogled na življenje in so na splošno zadovoljni in se ne počutijo nesrečne in niso pod stresom. Pri tistih, ki spijo na desni strani, je bilo pozitivcev le slaba petina. Je to naključje? Mogoče.

Toda druga študija, ki prihaja iz Združenega kraljestva, je leta 2015 prišla do enakega rezultata: ljudje, ki spijo na levi, so v povprečju bolj “mentalno uravnoteženi” kot tisti, ki spijo na desni. V raziskavi je sodelovali tisoč udeležencev. 

Kaj pravi feng shui? 

Nekateri za feng shui pravijo, da sploh ni tako zelo pomembno, na kateri strani postelje spite vi in na kateri vaš partner, drugi pa priporočajo naslednje: mošli naj spijo na levi strani, ženske pa na levi. Pravijo, da je desna polovica moškega telesa njihova “jang stran” in naj bo čim bližje ženskemu jinu. To je po njihovem najboljši način, da si med spanjem napolnite baterije. 

Profimedia

Ne glede na ankete in priporočila feng shui strokovnjakov, pa verjetno stran postelje, na kateri spimo minimalno vpliva na naš spanec. Verjetno je bolj kot stran postelje pomembno, ali imate slabo vest, ste pod stresom, imate še kakšno nedokončano opravilo. Poleg tega je spanec tudi stvar navade – kdor leta spi na desni strani, se bo na začetku na levi počutil neprijetno in bo slabše spal. 

Prispevek je bil prvotno objavljen na miss7.

Style. Več novic

New Report

Close