Na testu: so opevani Equa lončki res tako dobri?

06. marec 2023

Na testu: so opevani Equa lončki res tako dobri?

06. marec 2023
Foto: Instagram @myequa

Podjetje Equa se že skoraj 15 let ukvarja z zmanjševanjem uporabe enkratnih plastičnih steklenic in lončkov.

Sama sem ena izmed tistih, ki si zjutraj vedno rada skuham kavo in si jo nalijem v to-go lonček, zato da jo lahko počasi srebam med delom. A kar nekaj let sem se borila s slabimi termo lončki, ki so neštetokrat umazali notranjost moje Valentino torbice z mojo cimetovo kavo.

Zadnja kaplja čez rob pa je bila, ko sem se nekega dne sklonila, da si popravim hlačnico in se mi je kava iz torbice zlila vzdolž noge in po mojih čevljih. Še nikoli nisem čutila tako močne potrebe po tem, da svojo kavo zalučam čez cesto.

Po vsem tem, sem se končno odločila investirati v lonček, ki mi ga je Instagram ponujal že nekaj časa. Equa me je s svojimi atraktivnimi steklenicami in lončki pritegnila že pred časom, a me je odvrnila cena. In ko sem se končno odločila, da bom segla globlje v svojo denarnico, mi ni bilo žal niti za sekundo.

Equa lončki za kavo tesnijo izjemno dobro, kava pa je po eni uri še vedno tako vroča, kot je bila doma, ko sem jo nalila. In ko se mi je lonček prekucnil v torbici, nisem morala verjeti, da ni polil niti kapljice. Poleg prijetne zelene barve ima skodelica tudi ročaj, ki olajša nošenje lončka, če imate slučajno polne roke. Med drugim pa ponujajo tudi gravuro, da si lončke lahko personalizirate.

Poleg termovk in lončkov pa so Equa predvsem znani po svoji stekleničkah, katerih cilj je, da se zmanjša uporaba plastenk za enkratno uporabo. Ena Equa steklenička lahko na letni ravni zamenja kar 217 plastenk za enkratno uporabo.

Sama sem ena izmed tistih, ki mora imeti steklenico za vodo vedno v vidnem polju, da se spomni na hidracijo, zato je nakupu lončka hitro sledil še nakup steklenice. Če pa za katere od vas to ni dovolj, so na Equi razvili pametne stekleničke, ki izračunajo vaš dnevni vnos in vas, ko je čas, spomnijo na požirek. S svojo atraktivno zunanjostjo in dizajnom pa poskrbijo, da bodo njihove stekleničke vedno pristajale tudi vaši opravi.

Investicija v Equine produkte je bila vsekakor ena izmed boljših odločitev, tako za mojo (ne-polito)  torbico kot za okolje. Opozarjam le, da če se odločite za nakup tudi sami, morate večino njihovih produktov prati na roke, saj lahko tesnilo sicer popusti. Na zdravje!

To ni plačana objava. Test izraža stališče avtorice in ne nujno tudi uredništva Style.Over.Net.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close