Nagrada za slovensko pesem leta 2020 že drugo leto zapored isti izvajalki

18. junij 2021

Nagrada za slovensko pesem leta 2020 že drugo leto zapored isti izvajalki

18. junij 2021

Nina Pušlar je bila največkrat predvajana izvajalka na slovenskih radiih, skladba ‘Svet na dlani’ pa največkrat predvajana slovenska pesem v letu 2020.

IPF – Zavod za uveljavljanje pravic izvajalcev in proizvajalcev fonogramov Slovenije je tudi letos podelil nagrado za največkrat predvajano slovensko skladbo na naših radijskih valovih v minulem letu. Leto 2020 je od domačih izdaj najbolj zaznamovala uspešnica ‘Svet na dlani’ izvajalke Nine Pušlar.

Naša najbolj priljubljena pevka je sicer že tretjič v petnajstih letih prejela nagrado za največkrat predvajano pesem leta, kar je svojevrsten rekord, ‘To mi je všeč’ iz leta 2016 pa je v anale zapisana tudi kot zadnja slovenska skladba, ki je bila ne le največkrat predvajana slovenska pesem v letu, ampak absolutno največkrat predvajana pesem v minulem letu na naših radiih.

IPF je letos prvič podelil tudi nagrado za največkrat predvajanega izvajalca v minulem letu – in tudi to priznanje je šlo v roke Nine Pušlar, ki je bila najbolj predvajana izvajalka že dve leti zapored. Obe priznanji je pevki predal direktor Zavoda IPF, Vili Hribar.
“Zelo sem vesela obeh nagrad,” je ob predaji kipcev in šopka povedala Nina Pušlar. “Pesem ‘Svet na dlani’ je zaznamovala moje leto 2019, bila je uvod v koncertno turnejo po slovenskih gradovih in napovedala je izid albuma ‘Nina’ ob zaključnem koncertu v ljubljanskih Križankah, ki smo ga posneli tudi za TV Slovenijo. Ti nagradi sta posledica delovnega, uspešnega in čudovitega leta 2019, ki smo ga preživeli na odrih, pesem pa so odlično sprejeli tudi radii. Posebna zahvala ob tem pa gre moji avtorski ekipi, v kateri so še Tadej Košir, Jernej Kržič, Miha Gorše, Tina Muc Gorše, Aleš Marjetič in Cherie Lucas … Zdaj pa nas po dolgem premoru končno spet čaka prava koncertna turneja z ljudmi pod odri, česar se zelo veselimo.”  

Potem ko so v minulih mesecih ustvarili kup novih pesmi in v spletnem koncertu z Bleda predstavili osveženi koncertni repertoar, so Nina in njeni glasbeniki pripravljeni na poletno turnejo, ki jih bo popeljala po vsej Sloveniji. Za uvod pa bodo v nedeljo ob 21. uri zaigrali na čarobnem dogodku za zelo izbrano skupino oboževalcev v Postojnski jami.

Prispevek je bil prvotno objavljen na Žurnal24.

Style. Več novic

New Report

Close