Najbogatejši pes na svetu prodaja svojo vilo

22. november 2021

Najbogatejši pes na svetu prodaja svojo vilo

22. november 2021
Avtor: Profimedia

Nekateri se kdaj vprašamo, če bi si morda privoščili dražje vino ali kakšno novo obleko, medtem ko najbogatejši pes na svetu prodaja eno izmed svojih vil.

Sliši se nenavadno, a pes po imenu Gunther VI. je lastnik vile, ki je bila včasih v lasti popzvezdnice Madonne. Trenutna vrednost nepremičnine v Miamiju pa znaša vrtoglavih 31,75 milijonov dolarjev.

Gunther je nemški ovčar, ki že svoje življenje živi od bogastva, ki mu ga je zapustil njegov oče Ghunter V. Njegova trenutna vrednost je ocenjena na 500 milijonov dolarjev.

Vse se je začelo leta 1992, ko je umrla nemška grofica Karlotta Liebenstein in vse zapustila svojemu psu, ker ni imela potomcev. Takratni Gunther III. je sicer prejel le nekaj deset milijonov, a skozi leta investicij in strateških potez je Ghunterjevo premoženje naraslo na sedanjih 500. Ljubljenčkovo potomstvo pa sega kar 40 let in šest generacij nazaj.

Pasji bogataš sedaj svoj čas preživlja v vili v Miamiju, kjer spi v ogromni spalnici, obroke pa mu pripravlja skupina kuharjev pod nadzorom chefa s skrbno izbranimi, svežimi in ekološko pridelanimi sestavinami. Poleg te vile  ima Ghunter v lasti tudi hiše v Milanu in na Bahamih, pogosto pa tudi potuje, saj njegovi lastniki trdijo, da “je treba skrbeti za njegovo socializacijo”.

Avtor: Profimedia

Njegova glavna skrbnica je 52-letna Carla Ricciteli, ki je tudi članica odbora, ki upravlja kosmatinčevo premoženje. Ona pa ga tudi vodi na sprehode ali v pasje zavetišče.

Skrbnic je za AP pojasnila, da je Ghunterja III. spoznala malo po smrti lastnice in ker ima rada živali, jo je zamisel skrbništva pasjega multimilijonarja pritegnila.

Posestvo za 31,75 milijonov

Vila, ki je bila pred leti ocenjena le na 7,5 milijonov dolarjev, se sedaj prodaja za 31,75 milijonov. Vila obsega 780 kvadratnih metrov, devet spalnic ter osem in pol kopalnic. Kupcu je zagotovljena zasebnost, saj se v tej enklavi nahaja le šest hiš. Okolica je čudovito urejena, z pokošeno zelenico in grmički, mnogimi fontanami, tlakovanimi potkami in prečudovitim bazenom.

Avtor: Profimedia

Notranjost vile pa je urejena po mediteransko s koralnim stopniščem, obokanimi kamnitimi vhodi, kamini in še in še.

Posestvo se prodaja preko podjetja The Assouline Team, ki pa ima prvič opravka s tako stranko. Ruthie Assouline razlaga, da ima hiša ogromno čudovite zgodovine, Gunther pa je večino svojega časa preživel v Madonnini spalnici.

 “Ko smo se prvič spoznali je pritekel do mene in me slinasto poljubil ter mi zbrisal vso šminko. Mislim, da je to zapečatilo dogovor!

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close