Največja modna in hollywoodska imena na rdeči preprogi modnega dogodka leta!

07. maj 2019

Največja modna in hollywoodska imena na rdeči preprogi modnega dogodka leta!

07. maj 2019

Vsi, ki v modnem in šovbiz svetu kaj pomenijo, so se včeraj zbrali na tradicionalni Met Gala večeru in poskrbeli za pravi spektakel na rdeči preprogi.

Na stopnicah newyorškega Metopolitan Museum of Art, ki je prizorišče modne gala večerje že več let, so pozirali vsi, ki so bili osebno izbrani s strani gostiteljice Anne Wintour ali pa so za prihod odšteli bajne vsote denarja. Vendar tudi v primeru globoke denarnice vabilo ni samoumevno, saj ledena lady, odgovorna urednica ameriške edicije Vogue ter predsednica Costume Instituta, ki je letos organiziral dih jemajočo modno razstavo, do podrobnosti preverita ozadje  čisto vsakega gosta.

Razstava, ki so si jo zvezdniki včeraj lahko ogledali, se imenuje Camp: Notes of Fashion, ki je nastala po eseju avtorice Susan Sontag, iz leta 1964. V eseju je avtorica raziskovala, kako so elementi ironije, humorja, parodije, teatralnosti in pretiravanja, izražena skozi modo.

Cardi B
Lady Gaga

Razstava obsega več kot 250 kosov, ki datirajo od 17. stoletja do danes. Kako so ti elementi navdihnili znane in slavne na rdeči preprogi, pa preverite v galeriji.

Foto: Profimedia, Getty images

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close