Največja mojstrica obrvi v Sloveniji: “To niso heci”

09. avgust 2022

Največja mojstrica obrvi v Sloveniji: “To niso heci”

09. avgust 2022
Foto: Viki's Place

K Viki Leški, znani kot največji mojstrici obrvi v Sloveniji, smo se obrnili po nasvete za najlepše obrvi.

Kozmetičark, ki oblikujejo obrvi, je ogromno, a najti tisto pravo, ki zna tvoje obrvi uskladiti s proporci tvojega obraza (in ne obraza neke vplivnice), je zelo malo. Ena redkih, ki to obvlada, je Viki Leški, ki že več kot petnajst let skrbi za lepo oblikovane obrvi žensk in tudi moških.

Njena posebna veščina je tehnika Anastasia Beverly Hills, ki se je je učila od mojstrice same, Anastasie Soare. Njej so kot prve zaupale Cindy Crawford, Jennifer Lopez, Madonna, Sharon Stone in ves klan Kardashian, Vikinije stalne stranke pa so znane slovenske igralke, umetnice, vplivnice, televizijske in radijske osebnosti.

A v porastu družbenih omrežij, še posebno Instagrama in TikToka, se je tudi trend oblikovanja obrvi precej spremenil. Veliko ljudi se tega ponovno loteva v domači kopalnici, mi pa smo pri Viki preverili, na kaj paziti, ko smo sami s pinceto in škarjicami v rokah …

Foto: Viki’s Place

Katere pripomočke priporoča pri oblikovanju doma

“Odsvetujem uporabo brivnikov in britvic. Običajno se tega načina odstranjevanja lotijo tiste, ki imajo močne dlačice in košate obrvi. Urejanje doma s pinceto je lahko boleče in mukotrpno, striženje obrvi pa je po mojem mnenju delo strokovnjaka,” pravi Viki.

Doma se namreč največkrat uporabijo ukrivljene škarjice za nohte, s katerimi pa postrižemo nepravilno ukrivljeno, tako kot narekujejo škarjice, razlaga. “Zakaj je po mojem to profesionalni del? Če smo desničarka nam bo šlo z desno kar ok, če pa z desno roko strižemo levo obrv, ne gre najbolje. Tudi meni ne (smeh).”

Šablone – da ali ne?

“Težko imamo na trgu toliko šablon kot je različnih obrvi. Pri profesionalne delu jih ne uporabljam,” pravi Viki. “Profesionalka mora znati brez šablone narediti izris pravilne obrvi.”

Za domačo uporabo jih priporoča, a pozor: “Potrebno je najti pravilno obliko, saj boste sicer uničili delo, ki ga je na vaših obrveh naredila profesionalka. Doma ni enostavno delati s šablono.” Težava je namreč pri pravilni nastavitvi višine, kako jo prijeti, fiksirati, … A Viki svojim strankam rade volje pokaže, kako lahko brez šablone narišejo, naredijo korekcijo, poudarijo obrvi …

Foto: Viki’s Place

Kako najti pravo obliko zase

“Obstajajo določena pravila glede oblike obraza, postavitev oči, … Jaz priporočam posvet s strokovnjakom. Velikokrat ne gre samo za oblikovanje zaraščenih obrvi. Pridejo stranke z napakami iz preteklosti, napačna postavitev (začetek, višina in zaključek) obrvi. Zaradi tega največkrat obupajo same. Rešitev poiščemo skupaj s stranko.”

YouTube ali TikTok tutoriali- da ali ne?

“Meni se zdijo družbena omrežja super medij, če je dobra vsebina in dober prikaz. Vsak se lahko odloča, kaj mu je všeč in poskusi sam. Za domačo uporabo odlično. Kar me pa skrbi, da danes preko spletna izvajajo razne tečaje, delijo certifikate in imamo poplavo “profesionalcev”.

Foto: Viki’s Place

Kaj meni o barvanju obrvi doma

Ob tem pa Viki resno opozarja: “Uf, tudi to niso heci. Če pa si spretna, najdeš pravi odtenek, upoštevaš navodila in narediš pravo razmerje hidrogena in barve, se lahko lotiš. Tudi na tem področju obstajajo triki, kako doseči naraven izgled, kako zakrijemo nepravilnosti, … Moramo pa vedeti, da če kaj zgrešimo, se ne izpira tako hitro.”

Najboljši del dneva za oblikovanje obrvi

Najbolje je to početi zvečer, da bo rdečica do jutra izginila, svetuje Viki. Natančneje po prhanju: “Ker se pore zaradi toplote odprejo in je puljenje bolj prijetno in je manj rdečice. To lahko naredite tudi tekom dneva s toplimi obkladki na predelu obrvi.”

Obrvi, oblikovane izpod Vikijine pincete. (Foto: Viki’s Place)

Kako pogosto naj si jih pulimo

“Ker dlačice rastejo v različnem ciklu, lahko vsak dan loviš novo dlako,” pojasnjuje Viki in dodaja, da stranke k njej na profesionalno oblikovanje hodijo na tri do štiri tedne. “V tem času zraste večji del dlačic, ki jih odstranimo hkrati.”

Najpogostejša napaka pri oblikovanju pa je …

“Nepravilno puljenje v nepravilno obliko. Puljenje na tistih mestih, kjer sta dlačica in koren občutljiva. Posledično se lahko zgodi, da ne rastejo več.”

Viki zato pravi, da je po njenem mnenju najlepše nositi naravne, zaraščene, razmršene obrvi, kot pa slabo in nepravilno populjene.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close