Estée Lauder kupil znamko Toma Forda za vrtoglavo vsoto

16. november 2022

Estée Lauder kupil znamko Toma Forda za vrtoglavo vsoto

16. november 2022
Foto: Profimedia

Podjetje Estée Lauder prevzema luksuzno modno znamko Tom Ford, katere posel je ocenjen na 2,7 milijarde evrov. Gre za največji prevzem lepotnega podjetja doslej.

Tom Ford – oblikovalec, filmski režiser, zbiratelj umetnin in svetovni modni provokator – lahko zdaj na svoj seznam doda še eno priznanje: milijarder. V torek so pri Estée Lauder objavili, da se strinjajo z nakupom njegovega podjetja v dogovoru, vrednem 2,7 milijarde evrov.

61-letni oblikovalec bo ostal pri znamki do konca leta 2023, njegova vloga po tem pa še ni jasna.

Foto: Profimedia

Njegovi parfumi med najbolje prodajanimi

V izjavi je povedal, da ne bi mogel biti bolj srečen in dodal:

“Estée Lauder so bili izjemni partnerji od prvega dne ustanovitve mojega podjetja in navdušen sem, ko vidim, da so postali skrbniki luksuza v tem naslednjem poglavju znamke Tom Ford.”

Prevzem je bil posledica moči lepotne dejavnosti Toma Forda, ki vključuje dišave, kozmetiko in nego kože in za katero ima Estée Lauder dolgoletno licenčno pogodbo. Vrhunske dišave Tom Ford, ki vključujejo Black Orchid in Tuscan Leather, se prodajajo za več kot 100 evrov in se redno uvrščajo na sezname najbolje prodajanih.

Foto: Profimedia

“Razkošna lepota na dolgi rok”

Za Estée Lauder predstavlja dogovor velik korak v njihovem poslovanju, saj jim prinaša tudi modo, medtem ko so bili do zdaj strogo osredotočeni na lepoto.

“Neverjetno smo ponosni na uspeh, ki ga je Tom Ford Beauty dosegel pri luksuznih dišavah in ličilih ter na njegovo predanost ustvarjanju zaželenih, visokokakovostnih izdelkov za zahtevne potrošnike po vsem svetu,”

je dejal Fabrizio Freda, glavni izvršni direktor pri Estée Lauder. Dodal je, da bo posel pospešil rast njegovega podjetja na področju “razkošne lepote na dolgi rok”.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close