Nakit princese Diane na Kim Kardashian? Pri dražbeni hiši so navdušeni.

20. januar 2023

Nakit princese Diane na Kim Kardashian? Pri dražbeni hiši so navdušeni.

20. januar 2023
Foto: Profimedia

Zanj naj bi odštela 182 tisoč evrov.

Glede na sporočilo za javnost Sothebyja so se za dragoceni kos v zadnjih petih minutah dražbe potegovali štirje dražitelji, nakit pa je na koncu pristal v rokah predstavnika Kim Kardashian. Kupila naj bi ga po več kot dvakrat višji ceni od izklicne.

“Veseli smo, da je ta kos dobil novo življenje v rokah še enega svetovno znanega imena,” je v izjavi povedal Kristian Spofforth, vodja nakita pri Sotheby’s London.

Foto: Profimedia

Gre za ikoničen diamantni križec z ametistom, za katerega je Kim odštela 182 tisoč evrov.

Z dragulji okrašeno nakit, imenovan Attallahov križ, je pokojna valižanska princesa slavno nosila na dobrodelni gala prireditvi leta 1987 v Londonu; kombinirala ga je z ujemajočo se črno-vijolično žametno obleko Catherine Walker.

Foto: Profimedia

“Obesek v obliki križa – ki naj bi bil enkratno zasebno naročilo za eno od stalnih strank – je drzen in barvit kos, opremljen s kvadratno brušenimi ametisti in poudarjen s krožno brušenimi diamanti,” je zapisano v sporočilu za javnost. “Križ ima skupno težo diamanta približno 5,25 karatov in meri približno 136 x 95 mm.”

Dizajn v slogu fleurée je ustvaril Garrard (isti draguljar, ki stoji za Dianinim ikoničnim zaročnim prstanom s safirjem) v dvajsetih letih prejšnjega stoletja. Križ je nosila samo princesa, po njeni smrti pa ga vse do zdaj nikoli več niso videli v javnosti.

Foto: Profimedia

Čeprav ametist tradicionalno predstavlja privilegij kraljeve družine, Dianina izbira, da nosi obesek z nenavadno dolgo verižico, odraža njen smisel za razstavljanje svoje zbirke kraljevih draguljev na edinstven način, brez strahu, da bi šla proti tradiciji in spreminjala razkošne kose.

Foto: Profimedia

Kim Kardashian je znana po svoji ljubezni do zgodovinske mode. Na lanski prireditvi Met Gala je nosila slavno obleko Marilyn Monroe, v kateri je leta 1962 zapela serenado Johnu F. Kennedyju.

Nas prav zanima, kdaj in kje jo bomo lahko videli z njeno novo dragoceno pridobitvijo.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close