Namesto šminke poskusite “gym ustnice”

25. avgust 2022

Namesto šminke poskusite “gym ustnice”

25. avgust 2022
Foto: Instagram

Trenutni trend, ki je eksplodiral na TikToku, so “gym ustnice”: recept za popolno negovane, naravne in polne ustnice.

Včasih je bilo dovolj, da naneseš rdečo šminko in voilà, ustnice so glavna atrakcija obraza. Danes iščemo polnejše, mehkejše ustnice – včasih s pomočjo ličil, včasih s pomočjo polnil – in na srečo je trenutno v trendu metoda, ki ne zahteva ne igle ne resnih vlaganj in nikakršnih posebnih veščin, ki se pridobijo na tečajih s strokovnjaki.

Spoznajte tako imenovane “gym ustnice”.

@makeupxka let’s bring gym lips to tik tok lmao #gymlips my go to liner is @Kevyn Aucoin in divine or @ABH Cosmetics ♬ original sound – Kelli Anne Sewell

Ime je na TikToku skovala ameriška umetnica ličenja Kelli Anne Sewell, njen videoposnetek pa ima milijon ogledov.

Če smo iskreni, njen način, kako narediti ustnice polnejše, ni ravno nov, saj gre za nekoliko predelano različico trikov, ki smo jih uporabljali v 90. letih, ki vključujejo golo ali rjavo črtalo za ustnice ter glos ali balzam za ustnice.

Kako doseči “gym ustnice”?

Recept je sledeč: poiščite odtenek svinčnika, ki se ujema z vašo naravno barvo ustnic, obrobite ustnice čez robove in rahlo zapolnite z barvo, nato pa nanesite izdatno količino prozorne, sijoče vlažilne kreme. Ni nujno, da se lesketa, najbolje se obnesejo ličila in negovalni hibridi, kot so razni hranilni balzami.

Foto: Instagram

Preden ga preizkusite, pa imamo za vas še nekaj nasvetov.

A če imate razpokane ustnice, pozabite na gym ustnice, saj noben svinčnik na svetu ne izgleda dobro na suhi, luskavi koži. Če stanje ni resno, jih najprej omehčajte z blagim pilingom (z nežnimi, krožnimi gibi drgnite približno dvajset sekund), da jih zgladite. Na ta način bodo ustnice tudi bolje okrvavljene, torej bolj rdeče in polnejše.

Ne pretiravajte z naravnim robom ustnic in vedno sledite njihovi osnovni naravni obliki. Namesto klasičnega bleščila za ustnice poskusite katerega od negovalnih olj ali balzamov – take boste dobili sijaj brez lepljenja.

Za razliko od mnogih TikTok trendov ta ne zahteva nakupa nobenega posebnega izdelka: vsak svinčnik bo ustrezal, če je barva dobra, enako velja za balzam ali olje. Kakorkoli se odločite izvesti ta trend, bodo vaše ustnice polnejše in mehkejše, da ne omenjamo hvaležnosti za malo dodatne nege.

@alexisgcantillo #gymlips #makeup #glowyskin #fyp ♬ Summer Love – Sole Sole

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close