Namesto z žrtvami napada pop zvezdniki ‘čutijo’ z Ariano Grande in jo tolažijo

Kako sta tragedijo v Manchestru Madonna in Kim Kardashian nesramno izkoristili za samopromocijo!

Vsaj 22 smrtnih žrtev bombnega napadalca – samomorilca- je zahtevalo to nerazumno teroristično dejanje v Manchestru, za katerega je odgovornost že prevzela Islamska država. Teroristični napad se je zgodil ob enem od izhodov iz arene, kjer se je ravno končal koncert mlade pop pevke Ariane Grande, množica se je stekala iz dvorane; pri vhodu, kjer je bil eden od kioskov z vstopnicami za koncert, pa je nenadoma silovito počilo.

Samomorilca je razneslo, z njim vred je šlo še najmanj 22 življenj, za nekatere od več kot 60 ranjenih obiskovalcev koncerta se zdravniško osebje še bori. In kako tipično za naše odnose v sodobnem času: odkar je 22-letna izvajalka tistega žalostnega večera ‘tvitnila’, da je ‘zlomljena in ne ve, kaj naj sploh napiše, ker ne najde besed in ji je tako zelo žal’, se je usul kup odgovorov k mladi pop pevki.

Tako so žrtve že skoraj pozabljene, politiki in voditelji držav prav tako ne govorijo o njih, ampak le še kujejo nove, še ostrejše načrte za preganjanje ekstremistov in bi radi vsako vas ali mesto spremenili v do zob oboroženo trdnjavo proti teroristom.

A pustimo politiko, bolj je zanimivo to, da so se redki spomnili žrtev samih, medtem ko so zvezdniki izražali sočutje na instagramu in na tviterju. Kim Kardashian je napisala tak tvit, da so jo vsi izžvižgali, zato je že čez eno uro letel dol.

Napisala je: “Ne predstavljam si strahu in agonije, ki jo doživljajo starši, ko sedaj iščejo otroke,” na konec pa je namesto pike dodala emoji za zlomljeno srce. Toda Kimini sledilci so hitro ugotovili, da je v resnici malo pred tem napisala precej manj sočuten tvit, ki je šel takole: “Koncerti bi morali biti prostor, kjer se zabavamo in sprostimo. Tako grozno je, da v tem svetu nisi več varen. @arianagrande ljubim te,” je napisala in dodala tokrat cel srček. Na sliki pa je Kim na nekem partiju skupaj z Ariano Grande, kar so sledilci na srečo dojeli kot čisto samopromocijo in še nespoštljivo do žrtev ter njihovih svojcev. Kim je zato sporni tvit hitro umaknila.

No, tudi Madonna je pokol v Manchestru izkoristila za samopromocijo na instagramu. Pevka je prav tako objavila sliko z Ariano, obe pa se na koncertu pačita za selfie posnetek. Podobno kot Kim so tudi Madonno njeni sledilci napadli, češ da bi še tujo smrt izkoristila za malo reklame, najprej je namreč napisala: “Hvala bogu, da je  prijateljica OK.” Potem je še dodala: “Molimo sedaj za žrtve napada, ki niso okej. Za njihove družine in za Manchester.”

Oh, sveta preproščina. Kaj naj dodamo sedaj? Je že okej, Madonna?

In ko so pop zvezdo okrcali zaradi nespoštljivega jezika, ni odgovorila, pa tudi slike ni umaknila, namesto tega je že naslednji dan objavila moškega, ki nosi majico z zgovornim napisom (in sporočilom): “Bitch, I’m Madonna!” (slika tukaj).  Saj nam ni treba prevajati, kajne. Madonna se tako še naprej sonči v svoji egocentrični slavi… o žrtvah pa še vedno nič. Tem so se poklonili predvsem zvezdniki, ki takega žalostnega dogodka na srečo ne jemljejo kot priložnost za samopromocijo. Tudi ‘zlomljena’ Ariana recimo ni obiskala nobenega od poškodovanih obiskovalcev svojega koncerta v bolnici, pač pa se je z osebnimi stražarji bliskovito umaknila v udobje svoje razkošne hotelske suite… kjer je tudi ostala do poleta nazaj domov.

 

Foto: Daily Mail, CNN, Instagram, Twitter, SBS

 

New Report

Close