Napake, ki jih ženske najpogosteje delajo pri česanju

29. avgust 2019

Napake, ki jih ženske najpogosteje delajo pri česanju

29. avgust 2019

Čeprav se češemo že od malih nog, nas zanima, ali ste se kdaj vprašali, ali se pravilno češete?

Tudi, če niste beauty frik, pa zagotovo veste, kako se česati, kajne? No,tudi najpreprostejše stvari, kot je česanje, le ni samo poteg s krtačo ali glavnikom. Pravzaprav lahko z napačnim česanjem, na laseh povzročite kar nekaj škode, zato vam bomo opisali pet najpogostejših napak, ki jih verjetno delamo vsi pri česanju.

Vse lase češete naenkrat  

Ali vedno počešete lase z eno potezo od prečke do konic? Napaka! Lase raje razdelite na več pramenov in jih počešite od spodaj navzgor, torej, najprej razčešite konice in nato krtačo pomikajte navzgor. Na ta način se boste izognili razcepljenim konicam.

Premalo česanja

Zlatolaska je vsak dan naredila 100 potegov z glavnikom. Ni treba, da jih naredite ravno sto, toda zjutraj in zvečer le privoščite lasem in lasišču nekaj trenutkov. Redno česanje lase neguje, saj porazdeli naravno maščobo iz lasišča po laseh in jih na ta način ščiti pred izsušitvijo.

Ne češete las do lasišča

Ker je prečka popolna in mislite, da si boste uničili pričesko, ne počešete las do lasišča? Mislite, da bodo vaši lasje mastni? Lase vedno počešite do lasišča, saj mu s tem privoščite tudi masažo, ki spodbuja pretok krvi, zato pa lasje hitreje rastejo. Pazite le, da glavnik ali krtača nimata ostrih konic.

Češete mokre lase  

Po umivanju las, jih želite čim prej urediti? Čim dlje z glavnikom od mokrih las. Mokri lasje so zelo občutljivi, zato je boljše, da jih temeljito počešete pred umivanjem, ter jih, ko so mokri, razpletete le s prsti.

Uporabljate navadno krtačo

Glede na tip las, obstaja več glavnikov in krtač. Za ravne lase je dobra ravna krtača, za fine, tanke lase pa okrogla.

Foto: Instagram, Giphy

Avtor
Piše

U. L.

Style. Več novic

New Report

Close