Napovedi britanskega youtuberja izpred 10 leti so se uresničile!

17. januar 2022

Napovedi britanskega youtuberja izpred 10 leti so se uresničile!

17. januar 2022
Foto: Unsplash

Youtuber Tom Scott je leta 2012 svojim 4.8 milijona sledilcem pravilno napovedal prihod 5G povezave in spremembe novih iPhone modelov.

Tehnološki guru, ki je pred desetimi leti napovedal, kako bo svet izgledal leta 2022, se očitno ni zmotil.

Youtuber Tom Scott je leta 2012 s svojimi 4.8 milijona sledilci delil svoje misli, pred kratkim pa je za nazaj pokomentiral svoj stari video, da vidi, kje se je zmotil.

Avtor je pravilno uganil, da se bodo robovi iPhonovih ekranov stanjšali, kar sam pravi, da je bil “lahek zadetek”.

Prav tako je pravilno predvidel, da bodo spremenili svojo pisavo in da bo 5G “sedaj pokrival celotno državo.” Scott iz Nottinghamshira pravi, da tudi to ni bilo tžko, glede na to, da se je že leta 2012 predstavljal 4G.

Foto: Profimedia

Nato je naštel vse napredke v tehnologiji v zadnjem desetletju, vključno z Google steklom in Narrative posnetki, za katera pravi, da “sta zelo hitro prišla in šla.”

“Izkazalo se je, da ljudem ni všeč ideja, da se spomnimo vsega in tudi vse shranimo pri različnih korporacijah. Ta moj govor je bil opozorilo – za katerega noben ni vedel, da to je in da ga potrebujemo.”

Youtuber je pregledal tudi svoje napake, kot je uporaba telefona namesto računalnika ter, da bodo ljudje začeli nositi kamere. “Sploh se ni uresničilo, popolnoma sem se zmotil,” je povedal.

Foto: Profimedia

Prav tako je napovedal Applove naglavne kamere in mikrofone, ki naj bi neprestano snemali naša življenja, predvideval pa je, da bodo imeli kable in ne bodo brezžični, kot so današnje AirPods slušalke. “To sem kar hudo zgrešil” je povedal, a dodal, da meni, da so brezžične slušalke strašna napaka, ter da ne razume, zakaj jih kdo uporablja.

Prav tako je povedal, da njegova vizija uradnih strani za šole in skupnosti dandanes veliko bolj verjetno obstajajo na Facebooku ali Whatsappu.

Prav tako ni predvidel upada bloganja, ki je bilo zelo popularno v poznih 2000-ih. Nato pa je še izkoristil priložnost za svojo napoved za leto 2031, v kateri si predstavlja, da bodo prevladovale krajše vsebine.

“Ljudje bodo še vedno delali dolge videoposnetke, a kratke vsebine bodo veliko bolj popularne in več jih bo,” je povedal in se ob koncu videa vprašal, če bo morda Google do leta 2032 tudi ukinil Youtube.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close