Naravni ritual nege, ki lahko reši vašo kožo

10. december 2023

Naravni ritual nege, ki lahko reši vašo kožo

10. december 2023
Foto: Instagram @amanda_sand

Naravni ritual nege, ki lahko reši vašo kožo

10. december 2023
Foto: Instagram @amanda_sand

Za ponovno čisto in sijočo kožo ni treba odšteti bogastva.

Suha, luščeča se koža, hormonski mozolji okoli čeljusti in brade in zamašene pore. Koža, še posebej na obrazu, je odsev našega počutja. In pozimi je še posebej občutljiva.

Kakšna bo povrhnjica naše kože, je odvisno od hrane, ki jo užijemo, od kakovosti vode, ki jo pijemo ter od onesnaženja, ki smo mu vsak dan izpostavljeni. In slednjega je v urbanem okolju veliko, še posebej pozimi. Avtomobilski izpuhi, ogrevanje, smog in še kopica drugih onesnaževalcev, vsak dan napada našo kožo na obrazu, ki je tudi pozimi najbolj nezavarovan del telesa.

Foto: Instagram @marieheyman

Para očisti pore

Želite ponovno čisto, sijočo kožo? Tu je recept, za katerega ni treba odšteti bogastva in je popolnoma naraven: do vrelišča segrejte vodo in jo prelijte v posodo, ki je odporna na visoke temperature. V vročo vodo kanite nekaj kapljic sivkinega eteričnega olja ali katerega drugega najljubšega eteričnega olja po izbiri.

Medtem na obraz nanesite tekoče oziroma utekočinjeno kokosovo olje in temeljito očistite obraz vsakršne nečistoče, vključno z ličili. Ostanke umazanije in olja odstranite s toplo, vlažno bombažno brisačko.

Glavo prekrijte z brisačo in obraz približajte na razdaljo 15 centimetrov od gladine vroče vode, v katero ste dodali eterično olje. Pustite, da se para dviguje in čisti pore kože od ene do treh minut, odvisno, koliko časa zdržite. Naj vam pri tem ne bo prevroče, para pa seveda vseeno mora delovati. Medtem počasi in globoko dihajte, če je potrebno, prekinite postopek za pol minute in nato nadaljujte.

Foto: Instagram @emmaaurora

Limona kot piling

Po najkasneje treh minutah obraz otrite s suho bombažno brisačo. Vzemite limono in jo prerežite na dve polovici. Uporabite ju namesto tonika, z vsako polovico limone nežno gladite eno in drugo stran obraza, pri tem pa se izogibajte področju oči. Kislina v limoni deluje kot blaga dermoabrazija in je pomemben del opisanega rituala, ki ga ne smete preskočiti.

Sedaj nanesite glineno masko po izbiri in jo pustite na obrazu 15 minut. Po pretečenem času nežno sperite masko s kože. Osušite obraz do suhega in nanesite svoj običajni vlažilec ali hranljivo kremo za kožo.

Kakšne rezultate lahko pričakujete? Čiste pore, vidno sijočo in bolj čvrsto kožo,  ki bo sčasoma lahko povsem brez mozoljev. Opisan ritual je obenem tudi dokaz, da za lepo kožo sploh ni potrebno zapraviti gore denarja.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close