Navset: naravna maska za hitrejšo rast las

19. marec 2019

Navset: naravna maska za hitrejšo rast las

19. marec 2019

Ljubiteljice trendov organsko žveplo poznajo pod imenom metilsulfonilmetan ali MSM. Tega vsebuje zelo pogosto živilo v naših kuhinjah, iz katerega lahko pripravimo super masko za lase!

Vedno znova radi preizkušamo kozmetične in lepotne novosti, ki nam jih ponujajo v trgovinah in drogerijah, toda na koncu se vselej vrnemo k naravi in priznamo, da njena modrost pozna najboljši recept za vsako težavo.

Tako se lahko na vrt, k svoji branjevki na tržnici ali v domači hladilnik obrnemo tudi po pomoč, če nam izpadajo lasje ali če rastejo prepočasi. Kaj imamo v mislih? Živilo, ki je bogato z organskim žveplom. Kaj pa je organsko žveplo? Imenujejo ga tudi mineral lepote in med drugim vpliva na hitrejšo rast las.

Ljubiteljice trendov ga poznate pod imenom metilsulfonilmetan ali ‘čudežni’ MSM prah. Morda boste precej presenečene, ko boste izvedele, da MSM oziroma organsko žveplo vsebuje tudi – čebula. Čeprav na naših tleh kopriva slovi kot zelišče št. 1 v negi las, ima maska, izdelana iz čebule, še več blagodejnih lastnosti, saj spodbuja nastajanje kolagena in keratina, dveh beljakovin, ki sta še kako pomembni za lepe in zdrave lase ter nohte.

Mimogrede, če vas zanima, poleg čebule vsebujeta zelo veliko organskega žvepla ali kemijske formule C2H6O2S tudi česen in brokoli. Čebulna maska, ki jo predstavljamo v nadaljevanju, ugodno vpliva na celotno lasišče, ne le na samo hitro rast krepkejših las.

https://www.instagram.com/p/BnRFvXPnZTz/

Žveplo je nadvse pomemben mineral za človeško telo, ki ga v naši osiromašeni ter industrijsko predelani hrani močno primanjkuje. Žveplo je eden od temeljih gradnikov življenja, za kalcijem in fosforjem je po količini v našem telesu tretji najbolj prisoten mineral. Pridobimo ga skoraj izključno z bogato beljakovinsko prehrano, vendar le dve od 20 aminokislin, ki tvorijo beljakovine (mišice, encimi) v našem telesu, vsebujeta žveplo.

https://www.instagram.com/p/Bu099P9FReP/

Uživanje čebule in česna ter brokolija zato pomaga ne samo k rasti las, ampak podpre vse funkcije v našem telesu. Maska za lase iz čebule pa bo od zunaj pomagala krepiti lase.

Kako jo pripravimo?

Olupite večjo čebulo na štiri kose in jo strite oziroma zmiksajte v mešalniku oziroma sokovniku. Čebulni sok precedite skozi gazo ali podobno bombažno tkanino in izcejeni sok nanesite neposredno na lasišče. Priporoča se, da imate masko na laseh približno 1 uro, nato pa lasišče in lase operete z blagim šamponom za lase.

D. S.

Foto: Popsugar, Elle, Instagram, Health magazine, Melah Beauty

Style. Več novic

New Report

Close