Našli smo najlepšo skrito plažo na Hvaru, ki jo morate obiskati

26. julij 2023

Našli smo najlepšo skrito plažo na Hvaru, ki jo morate obiskati

26. julij 2023
Foto: Instagram @mariojurina

Našli smo najlepšo skrito plažo na Hvaru, ki jo morate obiskati

26. julij 2023
Foto: Instagram @a.v_b.o.s.s

Če bi se lahko v tem trenutku preslikali kamorkoli na svetu, bi to bila skrivna plaža na popularnem hrvaškem otoku Hvar, kjer je kot nalašč za odmik pred natrpanimi turističnimi kotički.

Če si želite svoje počitnice preživeto v karseda naravnem okolju, se odpravite na jug Hrvaške. Natančneje na Hvar, kjer se skriva uvala s prekrasno peščeno plažo ter zanimivimi slikovitimi pečinami. Nahaja se ob uvali Mala Stiniva v mestu Jelsa na severu otoka in ponuja zavetje vsem ljubiteljem neokrnjene narave.

Foto: Instagram @domagojsever

Kristalno čisto morje, ljubke dalmatinske kamnite hiške in skok s pečin v prekrasno azurno modro morje bodo zaobjeli vsa vaša čutila. Če se ji prepustite, je lahko Mala Stiniva ena vaših najlepših dogodivščin in poskrbi za skoraj filmski trenutek izgubljenosti na zapuščenem otoku.

Foto: Instagram @martijn.vandersanden

Čeprav je videti, da je plaža povsem odrezana od sveta, lahko v bližini najdete restavracije, do nje pa lahko pridete po morju ali z avtomobilom iz kraja Poljica. Pustolovci raziščite še nekoliko večji zaliv Vela Stiniva, ki je znan po podeželski hiši Duboković – Nadalini iz 18. stoletja in predstavlja hrvaški skromni podeželski barok.

Video: Instagram @palladiumrentaboat
Foto: Instagram @annaakiss

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close