Nastja Gabor: “Brez izpostavljanja na Instagramu je nemogoče uspeti”

17. marec 2024

Nastja Gabor: “Brez izpostavljanja na Instagramu je nemogoče uspeti”

17. marec 2024
Foto: Anže Petkovšek

Nastja Gabor: “Brez izpostavljanja na Instagramu je nemogoče uspeti”

17. marec 2024
Foto: Anže Petkovšek

Spoznali smo jo leta 2011, ko je nastopila v šovu Slovenija ima talent, nekaj let zatem je svoj glasbeni talent pokazala še na Misiji Evroviziji in Popevki ter navdušila v oddaji Znan obraz ima svoj glas.

Nastja Gabor ima izrazit glasbeni talent in živahno osebnost, ki kar prekipeva od energije. Nič čudnega, da se poleg svoje glasbene kariere ukvarja še s poučevanjem petja in spretno vzgaja 5-letnega sina Taia in 4-letno hčerko Tio, ki ju ima skupaj z Luko Basijem.

Simpatičen par, ki se je spoznal že pri 15 letih, letos čaka velika prelomnica v zvezi – poroka. Ta bi se morala zgoditi že lani, a sta jo prestavila zaradi poplav. V intervjuju nam je zaupala, kje se bosta poročila in kakšno obleko bo imela ter razkrila, kdo je bolj strog starš – ona ali Luka?

Foto: Anže Petkovšek

V visoki nosečnosti si nastopila na Slovenski popevki, v malo več kot letu dni si dvakrat postala mama, uspešno si diplomirala, zdaj nastopaš, učiš v glasbeni šoli … kako ti vse to uspeva?

Ne vem, to me vsi sprašujejo. Jaz sem pač takšna energetska bombica, vendar si kljub temu velikokrat vzamem čas za počitek, za spanec. Tudi če samo za 15 minut čez dan. Mislim, da veliko vlogo igra dobra organizacija. Že na faksu sem morala študij usklajevati z nastopi in takrat sem se naučila, kako se dobro organizirati in hkrati ne pretiravati z obveznostmi.

Zelo hitro si postala mama, je bilo to načrtovano? Si z Luko želita še večjo družino?

Ja, z Luko sva bila en drugemu pri 15 letih prva ljubezen, potem sva se za nekaj let razšla in nato spet pristala skupaj. Zdaj najina zveza traja že sedem let.

Ko sva drugič začela zvezo, sva se že tako dobro poznala, vse je bilo iskreno in pristno in zaradi tega se je vse hitreje odvijalo, tudi odločitev za otroka … prvega, drugi ni bil načrtovan, ampak sva vesela, da se je Tia zgodila tako hitro po Taiu. Oba imava zelo rada otroke, trenutno pa ostajava pri dveh.

Kdo je bolj strog starš, ti ali Luka?

Jaz. Oba sicer postavljava meje, ampak jaz sem tista bolj vztrajna. Luka sicer včasih kaj zagrozi, ampak potem svoje kazni ne izpolni, kar mu zbija avtoriteto. Na to ga ves čas opozarjam.

Kako izgleda, če sta oba partnerja glasbenika? A to pomeni, da je pri vas doma vedno glasna glasba?

Kaj pa vem, velikokrat je tudi tišina, da se spočijeva od vseh zvokov, ker sva oba zelo vpleta v glasbo čez cel dan. Velikokrat pa Luka prime kitaro, jaz sedem za klavir in potem skupaj kaj zapojemo.

Kaj pa največkrat poslušate?

Tai ima zelo rad Lukove pesmi, velikokrat poje Momačko, trenutno pa je aktualna tudi moja pesem Letim.

Tako da lahko rečemo, da sta vajina oboževalca?

Ja, glasbo imata na splošno zelo rada, veliko poslušamo tudi Romano Krajnčan.

Foto: Instagram @nastjagabor

Ali z Luko svoj glasbeni talent prenašata tudi na otroka?

Učiva ju ne, pustiva, da sta otroka in da živita svoje otroške sanje, da ne gnjaviva z nekimi stvarmi. Sta pa sama zelo zagrizena, Tai ima velik smisel za bobne, Tia zelo lepo poje, ampak jima pustiva, da se sama odločita, kdaj bosta želela s tem resneje nadaljevati.

Bi pa bilo čudno, da se nikjer ne bi poznal najin vpliv, ker sem že med nosečnostjo veliko nastopala in pela, tako da imata smisel za ritem, hitro sta se naučila govoriti tudi preko pesmi in besedil.

Ali z Luko eden drugemu dajete nasvete glede pesmi in nastopov?

Veliko se sprašujeva za mnenje, je tudi res, da včasih vsak po svoje naredi, včasih naju kakšna opomba tudi prizadene, ampak se mi zdi, da je konstruktivna kritika v tem poslu nujna.

Se kdaj zaradi tega tudi skregata?

Ja, tudi kdaj. Ko slišiš nekaj, kar v tistem trenutku ne želiš slišati, malo si užaljen, bolj te prizadene, kot pa če bi ti jo rekel nek neznanec na cesti.

Kdaj lahko pričakujemo duet?

Najini oboževalci že zelo nestrpno čakajo na to, tako da … mogoče malo razmišljava o tem, ampak zaenkrat je vse še v zraku.

Foto: Instagram @nastjagabor

Novembra boš praznovala 30 let – kako se soočaš s takšnimi življenjskimi prelomnicam, kot so poroka in okrogle obletnice?

Po eni strani se jih zelo veselim, po drugi strani pa me malo stisne, ko pomislim, koliko smo že stari, pa kako hitro rastejo otroci … ampak jaz se počutim zelo mladostno in mislim, da te glasba še malce pomladi.

Lepo mi je. Rada imam te prelomnice in obletnice, ker se na njih ustvari ogromno lepih spominov in anekdot, ki se jih še dolgo spominjamo.

Luki si za 30. rojstni dan pripravila veliko presenečenje, misliš, da ti bo letos vrnil?

Ne vem, bomo videli, nek žur že pričakujem. Mogoče me preseneti in me nekam odpelje z letalom, ker se namreč zelo boji letenja. To bi bilo super.

Na leto nastopiš na več kot 100 porokah – ali na njih zbiraš ideje za svojo?

Ja, seveda, tam dobim veliko idej. Za lokacijo sva izbrala morje, največ težav pa sva imela glede glasbe.

Razkrila sta, da bo na poroki kar 120 svatov?

Ja, na začetku sva jih imela več kot 200, potem pa sva seznam malo skrčila. Tako da so zdaj povabljeni samo tisti, ki so najini dobri prijatelji in se redno družimo.

Poročno obleko si že lani zamenjala in praviš, da jo boš letos morda spet, zakaj?

Letos bom morala najprej ugotoviti, če mi je še prav (smeh). Ne, zelo mi je všeč in komaj čakam, da jo oblečem.

Lahko izvemo, kakšna je?

Bela (smeh). Posipana je z biserčki, malo se sveti, to pa je vse, kar izdam.

Foto: Anže Petkovšek

Praviš, da nočeš biti znana zgolj kot partnerka Luke Basija … po čem želiš, da si te ljudje zapomnijo?

Definitivno po moji glasbi. Glede na nasičenost glasbenikov v Sloveniji je to težko, tudi zaradi slabe gledanosti televizije, zato se moraš veliko sam boriti za poslušalce.

Ampak zdi se mi, da me ljudje vedno bolj čutijo. Vedno več je takih, ki mi sledijo, ker jim je všeč moja glasba, besedila, moja energija.

Se ti zdi, da je v Sloveniji težko uspeti kot glasbenik?

Jaz bi rekla, da precej. Ampak od trenutka, ko sem se nehala ukvarjati s tem, da moram nekomu ugajati, da morajo moje pesmi biti hit, se je moja glasbena pot kar naenkrat začela vzpenjati. Zdaj delam predvsem zase in pojem pesmi, ki so mi pisane na kožo.

Ali v današnjem svetu lahko uspeš, brez da se izpostavljaš na družbenih omrežjih?

Ne, definitivno ne. Luka je bil tisti, ki mi je rekel: “Ti nisi normalna, ti nastopaš po štirikrat na teden, pa tega nikjer ne objaviš. Ljudje mislijo, da nič ne delaš.” In takrat sem malo bolj začela objavljati in s tem dobila še več povpraševanj in ponudb za nastope. Je pa hkrati tudi naporno, ker ti te stvari vzamejo veliko časa in truda.

Koliko pa si pripravljena deliti s svojimi oboževalci?

Mislim, da jim pokažem kar velik del svojega življenja, v kakšne podrobnosti iz zasebnega življenja pa ne bi šla.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close