Nasvet Chanelove mojstrice ličenja: preprost trik za spremembo videza

04. avgust 2017

Želite v trenutku spremeniti dnevno ali večerno ličenje? Dodajte na veke srebrno metalik barvo!

Poletni dnevi so kot nalašč tudi za eksperimentiranje z ličili, vročina pa dobesedno kliče k ohladitvi – tudi s kulskimi kovinskimi odsevi. Kaj deluje že na videz hladilno? Srebro, seveda. Utripajoč kovinski make-up za veke se je zadnje čase pojavljal povsod, kot da bi nekdo želel na novo izumiti toplo vodo.

Ampak tako je pač s trendi, tudi v ličenju: vedno gre za repeticijo že nečesa videnega, morda samo v nekoliko spremenjeni obliki.  Tako smo kovinsko obarvane veke videli na pisti prve kolekcije Rafa Simonsa za modno hišo Calvin Klein, pa tudi na rdeči preprogi dogodka Met Gala. Od zelo grafičnega senčenja oči na igralki Jemimi Kirke do skoraj popolnoma srebrnega videza Care Delevingne.

Kako doseči ta videz? “Čudovita, popolna koža, ki je minimalno naličena,” je povedala Cyndle Komarovski, znana vizažistka, ki dela za modno hišo Chanel. Ko liči manekenke ali pač kogarkoli drugega, kožo obraza najprej pripravi z izdatnim vlaženjem s pomočjo tonika, nato pa nanese bogato kremo, ki da svež videz.

Kovinski videz na očeh je torej nekaj, kar si boste lahko privoščile samo, če ste stare pod 40 let in nimate gub v očesnih kotičkih. Dejstvo je namreč, da kovinsko osenčene veke dobro delujejo samo na res mladi koži in na vekah, ki niso povešene ali kako drugače prizadete zaradi staranja in gub.

Cyndle Komarovski svetuje, kako to senčilo nanesti s prsti

A naj vas to ne omejuje. Komarovski pravi, da poskusimo ubrati lahkotnejši pristop k ličenju. “Ne bodite preveč resne,” dodaja. “Kovinski odsevi na očeh so resnično tisto, kar lahko v trenutku spremeni tako vaš dnevni kot večerni slog ličenja. Kovinske veke so dobesedno to, kar so bili prejšnjo sezono ‘statement’ uhani.”

Komarovski najraje nanese kovinsko senčilo kar s prsti, recimo Chanelov izdelek Illusion d’Ombre v odtenku Mysterio, ki velja za enega kultnih proizvodov v make-upu. Ker je kremno, se z lahkoto nanaša s pomočjo prsta. Slavna make-up artistka dodaja, da nanašanje s prsti pomaga do bolj šik in ležernega videza. Pretirano urejeno je mimo, trdi.

Če pa vseeno želite doseči glamur poletne sezone in bi rade začele bolj previdno, vam Komarovski predlaga, da izrišete črto nad veko s pomočjo srebrnega eyelinerja ali pa uporabite maskaro s kovinskim odsevom. Prilaga še zanimiv stilski nasvet: “Tak videz ličenja kombinirajte s preprosto sivo majico in ne nanašajte korektorja na podočnjake. Tak videz je nekako bolj francoski.”

Tako, kot Chanel, dodajamo mi.

 

Foto: Buzzceleb, YouTube, Teen Vogue, Get the Look, Bustle

 

New Report

Close