Nasveti za boljšo organizacijo časa

26. april 2018

Če ste organizirani, ste tudi bolj učinkoviti. Bolj organizirano pomeni, da manj časa namenite iskanju stvari, ki jih …

Delajte, kjer lahko

Vsa tehnologija danes nam omogoča, da lahko delamo praktično kjer koli in kadar koli.

Seveda to ne pomeni, da živite za službo in si ne vzamete časa zase, družino in prijatelje, vendar pomeni, da lahko z uporabo pametnih telefonov opravite marsikaj, medtem ko na primer čakate v dolgi vrsti v trgovini. Gre za tisto delo, ki ne zahteva vaše polne pozornosti, ga ni veliko, vam pa vseeno, ko imate dovolj ostalega dela, vzame čas.

Organizirajte si čas za vadbo

Ker nenehno hitimo, pogosto ne najdemo časa za vadbo, izgovorov pa veliko. Vedno si lahko vzamemo pol ure za intervalni trening, pri katerem si sledi 30 (lahko tudi 20 ali 40 sekund izvajanja določene vaje s polno intenzivnostjo in nato 10 sekund počitka). Tak trening je tudi bolj učinkovit, kot pol ure teka, lotite se ga lahko pa kar v dnevni sobi.

Uporabljajte pametne aplikacije, s katerimi boste prihranili čas in omejite uporabo družbenih omrežij

Če ste opazili, da preveč časa preživite s pregledovanjem objav na družbenih omrežjih, igranjem igric, je čas, da naredite rez in jih izbrišete. Čas raje namenite sebi ali družini, naložite pa si aplikacije, s katerimi boste dejansko prihranili čas. Med njimi vam priporočamo aplikacijo Pošte Slovenije, ki vam omogoča, da pakete, ki jih želite poslati, pripravite doma, oddate pa jih na najbližjem PS Paketomatu, kjer lahko tudi prevzamete naročene pakete. Hitro in diskretno!

Obroke si pripravite vnaprej

Svetujemo vam, da si enkrat tedensko naredite okviren jedilnik za prihajajoči teden in nakupite vse potrebno. Veliko stvari lahko skuhate med koncem tedna in jih spravite v hladilnik. Tako boste vedno jedli zdravo in prihranili veliko časa.

Uporabljajte pametne storitve, s katerimi prihranite čas

Z načrtovanjem prihranite veliko časa. In če poznate storitve, ki vam omogočijo, da vaše življenje postane preprostejše, je vse lažje.

Ste že slišali za prvo samopostrežno enoto Pošte Slovenije PS 24/7?

Gre za prvo avtomatizirano poslovalnico, ki je dostopna 24 ur na dan, vse dni v letu. Omogoča nakup pisemske in paketne embalaže, znamk ter drugih izdelkov in tudi oddajo pisemske pošiljke.

Če pošiljate paket, lahko vse potrebno za pripravo in oddajo paketa naredite doma in nato paket oddate v enoti PS 24/7. V sklopu te enote je tudi bankomat Nove KBM, kjer lahko dvignete gotovino in plačate položnice ter avtomat Lekarn Ljubljana.

Taka poslovalnica je trenutno na voljo v Ljubljani, v nakupovalnem središču Rudnik, na parkirišču trgovine Lidl in upamo, da jih bo kmalu čim več.

Vam je zmanjkalo baterije na telefonu in nimate polnilca?

Za piko na i pa je poleg še pametna klop, kjer lahko napolnite svoj telefon.

Bodite organizirani

Če ste organizirani, ste tudi bolj učinkoviti. Bolj organizirano pomeni, da manj časa namenite iskanju stvari, ki jih potrebujete in več prostora za produktivnost.

 

 

 

 

Avtor

U. L.

New Report

Close