Navade, zaradi katerih se nenehno počutite utrujeni

U. L., 04. september 2018.

Če se iz dneva v dan počutite utrujeni, je mogoče, da katera od spodnjih navad povzroča občutek utrujenosti.

Verjamemo, da ste že navadili, biti utrujeni, saj neprestano delate in hitite, vsaj med tednom in nimate časa za počitek in odklop.

K sreči pa lahko marsikaj spremenite in se kljub napornim delavnikom, počutite spočito in sveže ter se ukvarjate s tistim, kar vas veseli. Če se iz dneva v dan počutite utrujeni, je mogoče, da katera od spodnjih navad povzroča občutek utrujenosti.

Nekakovosten in prekratek spanec

Poleg tega, da bi res morali paziti na to, da spite vsak dan 8 ur, pa je pomembno tudi kako spite. Kakovosten spanec izključuje vse naprave, luči in prigrizke pred spanjem. Edina stvar, ki ne bo motila vašega spanca je kozarec vode na nočni omarici.

Nezadosten vnos tekočine

Celo minimalna dehidracija lahko povzroči padec energije. Bodite pozorni na vnos tekočine in ne zamenjajte vode za sok.

Nezdrava prehrana

Za pravilno delovanje organov in na splošno telesa, le-to potrebuje kakovostno hrano. Jejte čim več sveže zelenjave, malo manj sadja, živila, bogata z beljakovinami. Pazite na vnos ogljikovih hidratov.

Prevelik vnos sladkorja

Ta navada se nanaša na prej omenjeno razvado. Uživajte čim manj rafiniranega sladkorja, večino nezdravih prigrizkov pa nadomestite z oreški in korenasto zelenjavo.

Stres

Eden glavnih krivcev za veliko bolezni in nezadostno količino energije, je stres. V boju proti stresu uporabite tisto metodo, ki vam najbolj odgovarja. Sproščajte se z meditacijo, jogo, obiskom savne, sprehodi, toplo kopeljo ali dobro knjigo.

Foto: Giphy

O avtorju

U. L.

New Report

Close