Navdih za poslovne kombinacije: klasična bela bluza v glavni vlogi!

24. april 2019

Navdih za poslovne kombinacije: klasična bela bluza v glavni vlogi!

24. april 2019

Odlična kombinacija stroge elegance z ležernimi kosi.

Avstralska blogerka Andy Csinger je klasičnim bluzam na gumbe dala nov pomen, saj jih rada izpostavi v glavni vlogi ‘outfitov’.

Vsako delovno mesto ter poslovno okolje narekuje svoja pravila oblačenja oziroma s tujko dress code. Včasih je lahko ta bolj formalen, drugič sme biti bolj sproščen in casual. Vse je odvisno od dela, ki ga opravljate.

Že s tem, ko sprejmete določeno delovno mesto, vas delodajalec ponavadi seznani s pravili, če ta obstajajo. Pri bolj neformalnem delovnem okolju vas bo pustil, da opazujete druge sodelavce in posnemate njihov slog.

Ko od vas denimo zahtevajo dosledno nošenje uniforme, npr. poslovnih kostimov, je stvar dugačna. V banki bodo od vas skoraj zanesljivo pričakovali uglajeno oblačenje, morda celo kar zahtevali krilo midi dolžine in salonarje ali kostim s hlačami oz. krilom in obutev z vsaj srednjo visoko peto ali še višjo. Vse je OK, dokler sledite pravilom, tudi ko jih na videz ni.

Klasičen poslovni ‘dress code’ je sestavljen iz precej predvidljivih kosov oblačil: v ospredju je dobro krojen suknjič, odločite se lahko za hlače poslovnega videza, zlikane na rob, ali pa krilo kroja ‘na svinčnik’ (t.i. pencil krilo) in klasično bluzo ali eleganten top.

No, še posebej bluze so vse prevečkrat tisti kos oblačila, ki mu ne posvečamo dovolj pozornosti! Pogosto imamo srajco ali bluzo zgolj za nujno zlo, z njo pač ‘zaključimo’ poslovni videz in jo ‘skrijemo’ pod suknjič. Na ta način pa bluza kajpak ne more dobiti priložnosti, da zasije v vsej svoji lepoti.

Znana avstralska blogerka Andy Csinger je klasičnim bluzam na zapenjanje z gumbi dala povsem nov pomen, saj jih rada izpostavi v glavni plan svojih outfitov. Vsi ji priznavajo, da zna odlično kombinirati strogo eleganco z bolj ležernimi kosi oblačil, kot so npr. kavbojke ali športna obutev. Toda prav vselej Andy uspe ustvariti ravnovesje med eleganco in casual videzom.

Ko recimo nosi kavbojke, bo zraven obula salonarje z visoko peto, medtem ko bo strogost hlač, zlikan na črto po sredini, ublažila z nošenjem tenisk. Ena do maksimalno dve konfekcijski številki prevelika bluza ali srajca se bosta sijajno podali na videze, kot jih ustvarja Andy.

Tako doseže ležernost in eleganco v enem stylingu. Bluza/srajca je lahko zataknjena za pas, popolnoma ali zgolj na eni strani za trendi videz, z zavihanimi ali spuščenimi rokavi, vse našteto pa je prelep poligon za modno igro.

Zdaj lahko pridejo na vrsto modni dodatki: h klasičnim modelom se vselej lepo poda nakit v rumenem zlatu (ali vsaj v njegovem videzu), nizi ogrlic (bisernih, ali pa še raje trenutno tako modnih tanjših verižic z medaljoni) ter zapestnice.

Obutev in ‘it’ torba sta pika na i ter zaokrožita bolj ali manj formalen videz. Prav z njima (in še posebej s čevlji) boste svoj outfit usmerile bodisi v bolj eleganten, bodisi bolj sproščen poslovni stil.

Ta znana blogerka belo srajco ali bluzo pogosto zamenja s srajco, izdelano iz denima, torej jeans bluzo. Včasih se namesto za belo odloči za črtasto srajco ali za tako z zanimivim vzorcem. Vse pa se prelepo podajo k poslovnemu videzu, o čemer se lahko prepričate na njenih Instagram objavah.

Foto: Instagram @andicsinger, Pinterest

Style. Več novic

New Report

Close