Ne boste verjeli, kaj 4 ure na dan počne najbogatejša ženska na svetu!

14. marec 2024

Ne boste verjeli, kaj 4 ure na dan počne najbogatejša ženska na svetu!

14. marec 2024
Foto: Profimedia

Ne boste verjeli, kaj 4 ure na dan počne najbogatejša ženska na svetu!

14. marec 2024
Foto: Profimedia

Namesto, da na veliko zapravlja, cele dneve počne to …

Françoise Bettencourt Meyers, naslednica lepotnega carstva L’Oréal, je po Bloombergovem indeksu milijarderjev postala prva ženska na svetu, katere vrednost znaša več kot 100 milijard dolarjev. Njeno bogastvo je preseglo mejo 100 milijard dolarjev (kar je 91 milijard evrov) zahvaljujoč rasti delnic L’Oréala S.A., ki so prejšnji četrtek dosegle rekordno vrednost.

Njeno premoženja tako zdaj znaša 100,1 milijarde dolarjev, piše Bloomberg. 70-letna bogatašinja in njena družina imajo namreč v L’Oréalu okoli 35-odstotni delež, kar je največ v podjetju, ki ga je leta 1909 ustanovil njen dedek.

Liliane Bettencourt (Foto: Profimedia)

Škandal državnih razsežnosti

Bettencourt Meyers je to premoženje, vključno z več dvorci in otoki, podedovala leta 2017, ko je umrla njena mati Liliane Bettencourt. Njena dediščina je zanetila pravi družinski spor, ki se je kmalu razvil v državni škandal, v katerega so bili vključeni celo francoski politiki, med njimi Nicolas Sarkozy.

Bitko za premoženje, ki jo je zanetila Liliane Bettencourt si lahko ogledate v odličnem Netflixovem dokumentarcu The Billionaire, the Butler & the Boyfriend.

V prostem časi najraje igra klavir

Medtem ko je njena mati na veliko zapravljala in se rada pojavljala v očeh javnosti, je hčerka Françoise znana kot zelo zadržana oseba. Dneve najraje preživlja doma ob večurnem branju ali igranju klavirja. Nanj naj bi vsak dan igrala kar dolge štiri ure! Je tudi avtorica dveh knjig: študije Svetega pisma v petih zvezkih in genealogije grških bogov.

Mimogrede, druga najbogatejša ženska na svetu je trenutno Američanka Alice Walton, dedinja še enega maloprodajnega imperija: Walmarta. Vendar njeno bogastvo močno zaostaja za dedinjo L’Oreala, “težko” je le 70 milijard dolarjev.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close