“Ne da se mi več prenašati ene prevzetne trape, ki izkorišča najino dobroto”

10. junij 2021

“Ne da se mi več prenašati ene prevzetne trape, ki izkorišča najino dobroto”

10. junij 2021

Svakinja naj bi prišla k njima le za nekaj dni. Po toliko dneh pa jo ima žena že dovolj!

V času Korone so se mnogi spopadli s podobnim problemom. Družinski člani, snahe ali prijatelji, so ljudi ob izgubi stanovanj ali služb, sprejeli v svoj dom. Jezna uporabnica pa je na forum starševski čvek potožila, da se je svakinja ob razhodu s svojim partnerjem vselila k njen in možu ter se pri njih doma zelo udomačila. »Svakinja se je po dolgih letih razšla s partnerjem. Ker nista skupaj ustvarila nič, ona sama pa tudi nič nima, razen res dobre plače, naju je prosila, če je lahko za kakšen dan, toliko da si najde najemniško stanovanje, pri nama. Kaj pa sva hotela, privolila sva. Teh nekaj dni se je zavleklo, v tri mesece in kar ni videti konca. Meni pa počasi cela situacija preseda,« je potožila avtorica.

»Denarja za stroške nama itak ne daje, ker kdo pa je vedel, da bo toliko časa pri nama, pač nismo dorekli. Za gospodinjstvo ne prispeva, ker ona itak nič ne je, kar pa ni čisto res. Kar naprej vtika glavo v hladilnik in omare in pojamra, da če midva res nimava nič veganskega pri hiši. Dddd, ne nimava, zdaj prav zanalašč ne. Kaj in kako se prehranjuje nimam pojma in me res ne zanima, vem, da nama kdaj pa kdaj izgine kakšna zelenjava ali pa temna čokolada. Pospravlja stanovanja ne, ker ona pač nima časa. Cunje meče k najinim, a na misel ji ne pride, da bi jih kdaj oprala. Kupila sem še eno košaro za umazano perilo in tja mečem njene cunje. Ma ne bom ji prala. Res je lena ko fuks,« je še dodala.

S partnerjem se je skušala pogovoriti, a jo ta tolaži, da sestre itak ni veliko doma. »Ko jo vprašam kako kaj kaže z najemom stanovanja, pravi da ali ji ni všeč, ker je grdo, če ji je všeč je pa predrago. Naj omenim, da ima punca neverjetno dobro plačo, kjer par nekaj 100 eur, ne bi smelo igrati vloge. Zdi se mi, da ji ji je pri nama fino. Zadnjič mi je omenila novega tipa. Zdaj samo čakam, kdaj bo še njega privlekla k nama,« je zafrustrirano še dodala. Ostale uporabnike pa je prosila za pomoč, kako izpeljati zadevo, brez da razjezi brata.

Hitro ukrepanje

Kar nekaj  uporabnikov je avtorici odgovorilo, da so že slišali za podobno zgodbo, ter da naj ukrepa hitro, preden svakinji postane preudobno. »Pred leti je bila moja znanka v podobnem položaju. Čez čas je na obisk začel prihajati še njen tip, ki je vedno pogosteje prespal, sploh čez vikende in še svoje prijatelje vlačit na obisk. Seveda je bilo samoumevno, da je bil hitro domač v hladilniku. Pravočasno naredi red. Vpliva pa tudi, kdo je lastnik stanovanja,« je svetovala ena izmed uporabnic.

»Pri nas ima svakinja višjo plačo kot mi2 oba skupaj, pa je pri 35 prodala 4 sobno stanovanje in ker ji novo (najem) ni bilo všeč je prišla k nama. Lepo na kuhano in spucano pa še tipa (brata) je imela za družbo – prej je bila pa večno samska. Se kar nikamor ni hotela spokat. Še na dopust je hotela it zraven. Enkrat sem ponorela in mojega zelo glasno nadrla v stilu “ali gre ona ali pa jaz” – tako, da je slišala tudi ona. Potem se je spakirala,« pa je delila druga.

»Ljudje brez sramu in občutka za druge, vedno dobro skozi pridejo. Dejansko jin ne gane prav nič. Ona se verjetno tudi pod razno ne zaveda kako se vidva oziroma ti počutiš zaradi njenega obnašanja. Njej je verjetno tudi edino logično, da ji vidva nudita streho nad glavo dokler bo ona tako želela. To so ljudje pijavke. Čimprej se jo znebi, potem pa jo imej na distanci.«

Milo za drago

Mnogim ni šlo v račun od kje apatičnost partnerja, a prepričani so, da je potreben ultimat. »Partnerju postavi ultimat. Ti ali ona. Boš hitro videla na čem si. Če se bo odločil za sestro, ti spakiraj svoje kovčke, ker to ti bo pa dalo zadosten odgovor,« je avtorica dobila nasvet.

Če pa to ne vžge, pa so svetovali, da se svakinji kar nazaj maščuje z enakim odnosom: »Ti poznaš njen življenjski ritem in ji ga zagreni dovolj, da ji ne bo več udobno pri vama. Najprej se začni obnašat bolj seksualno, kadar je doma. Osvajaj partnerja, hodi naga okoli, mogoče začneš osvajat še njo. izmisli si kakšne svoje podrobnosti in jo zasipaj s svojimi problemi. lahko tudi zanosiš in bosta rabila njeno sobo. začni se učiti igrati kakšen inštrument. Na glas poslušaj muziko, ki je ona ne prenese.«

Pogovorite se s partnerjem

Kljub temu da je avtorica že pokusila, partner najbrž ni dojel resnosti situacije. Vsi radi svoji družini pogledamo skozi prste. Istočasno pa predvidoma tudi ne ve, koliko hrane vama sestra poje in kako umaže kopalnico.  Predvsem je pomembno, da sta s partnerjem na isti strani in da se zaveda, kakšno neprijetno vzdušje njegova sestra v resnici povzroča v vašem domu. Vaš dom je zavetje in prostor kjer si odpočijete in se počutite sproščene, sedaj pa že nekaj mesecev vašem osebni prostor vdira nekdo drug.

Profimedia

S partnerjem se usedite in mu povejte kako se počutite, pazite, da ne postane defenziven ampak sliši kako se vi v dani situaciji počutite. Prav tako to kaže na problem, ki ga morate rešiti izven situacije s sestro. Če vas partner ne posluša in ne stoji za vami, je to problem, ki se lahko kdaj spet pojavi. Zato je pomembno, da se tega problema lotite čim prej.

Ko boste s partnerjem končno enotni, pa se lahko pogovorite s sestro. Trdno ji postavite meje oz. datum, do katerega želite, da si poišče svojo stanovanje. Predvsem morate s partnerjem držati skupaj in biti odločni, da vas bo sestra vzela resno.

Morda bo ob pričetku defenzivna in se bo želela prepirati, a na koncu bo to doprineslo k boljšemu odnosu med vami. Osredotočite se na to, da si le želite nazaj svoj mir in udobje.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close