Ne marate prijateljičinega fanta? Bodite tiho!

28. junij 2021

Ne marate prijateljičinega fanta? Bodite tiho!

28. junij 2021

Vedno želimo stati ob strani svojemu najboljšemu prijatelju in prijateljici. Z njimi smo v dobrem in slabem in kadar potrebuje pomoč, ji bomo vedno pomagali. Toda … ali se lahko vmešavamo v njihovo ljubezensko življenje?

Ko se prijatelj znajde v težavah, prihitimo in pomagamo po svojih najboljših močeh. Kljub temu obstajajo določene meje. Pri vmešavanju v njihove ljubezenske težave namreč lahko naredimo več škode kot koristi. 

Pretirano vmešavanje lahko povzroči težave, ki jih prej ni bilo

Morda se vam je to že kdaj zgodilo – takoj, ko je nekdo v novi zvezi, se o njej na veliko razpravlja, nekateri zvezo podpirajo, drugi ne, eni so mnenja, da sta sorodni duši, drugi da sta najbolj nekompatibilni osebi na planetu. Bolj kot se kot prijatelj vmešavate v zvezo in jo komentirate, večja je možnost, da boste s svojo negativno vplivali na samo zvezo. Tako se ustvarjajo težave, ki jih prej sploh ni bilo in misli, ki prej sploh niso obstajale.Če ste mnenja, da “nista za skupaj”, to še ne pomeni, da v njunem odnosu dejansko obstaja težava. 

Partnerja omeni le, ko gre kaj narobe

Profimedia

Prijateljica omeni partnerja le, ko se prepirata in partner naredi kaj narobe. Joka, se pritožuje, toda vi ga ne smete kritizirate, saj vas bo hitro zavrnila, da ga ne poznate zares. Kar nam preostane je, da le poslušamo, kar je navsezadnje tudi ključen vidik prijateljstva. Če preveč kritizirate, lahko vaše besede ostanejo prijateljici v ušesih, kar potem škodi tudi vajinemu odnosu. Ko se prijateljica namreč pobota s partnerjem, vam lahko zameri, da ste bili do njega pretirano kritični. Prijateljici pomagajte, ji predstavite različne poglede na prepir in ji pustite, da se sama odloči. 

Svoje izkušnje prenašate na tujo zvezo 

Naše dobre in slabe izkušnje nas naredijo močnejše in bogatejše in nasvete radi delimo z drugimi. Toda paziti moramo, da ob spremljanju zveze prijateljice svojih izkušenj ne projeciramo na njeno zvezo. Če svoje slabe izkušnje, svoje dvome in težave, s katerimi smo se spopadali, takoj delimo s prijateljem in ga svarimo, potem vplivamo na njegovo srečo. Samo zato, ker smo se sami opekli, ne pomeni, da bo tudi prijateljica opečen na enak način. “Ne pusti ga, da gre na pivo, tako je bilo pri meni in potem me je prevaral,” ni dober nasvet. Če se je to zgodilo vam, ne pomeni, da bo tudi prijateljico partner prevaral, prav tako pivo ni ključnega pomena pri prevari. 

Profimedia

V zvezo se lahko vpletemo le takrat, ko vidimo, da odnos s partnerjem resnično škoduje našemu prijatelju.

Toksična zveza je edina izjema

Če opazite, da je prijateljeva zveza postala toksična, potem to morate omeniti prijatelju. Se je začela prijateljica umikati, izolirati, se ne druži več z nikomer in je popolnoma odvisna od partnerja? So njene potrebe naenkrat na zadnjem mestu in je njen partner tisti, ki je na prvem mesu? Potem se morate z njo resno pogovoriti. Na vas je, da ji poveste, kaj si mislite o njeni zvezi. Na koncu je odločitev seveda njena in jo morate sprejeti. 

Toda ne glede na vse, bodite tam za svoje prijatelje in jih podpirajte v njihovih odločitvah. 

Prispevek je bil prvotno objavljen na miss7.

Style. Več novic

New Report

Close