Ne znate flirtati? Lotite se te trikotne tehnike!

27. april 2023

Ne znate flirtati? Lotite se te trikotne tehnike!

27. april 2023
Foto: Pexels

O tehniki lahko razmišljate kot o ljubezenskem uroku.

Koncept ni nov – tehnika vsake toliko časa postane priljubljena na spletu, tokrat pa jo je nazaj med ljudi prinesla platforma TikTok. Tehnika naj bi delovala na vseh ljudeh, še posebej pa jo uporabniki priporočajo tistim, ki so ujeti v ‘friendzonu’, torej v prijateljski coni, kjer si eden (morda celo oba) od prijateljev želi kaj več, pa se boji narediti prvi korak in priznati svoja čustva.

Kako se lotiti trikotne tehnike?

Najprej je treba k osebi pristopiti in z njimi vzpostaviti očesni stik. Ta naj bo počasen – počasi poglejte v eno od njihovih očes, nato v drugo oko, nato poglejte njihove ustnice. 

Triktotna metoda deluje, ker ustvari občutek intimnosti, toda pri tem nismo agresivni ali direktni, pravi Tina Fey, strokovnjakinja za razmerja. “To je nevsiljiv način, s katerim pokažete, da ste samozavestni, da vas oseba zanima, in upate, da boste z njo navezali pogovor,” dodaja.

Tehniko potrjujejo tudi raziskave, ki pravijo, da intenziven očesni stik sprošča kemično sestavino, ki je odgovorna za čustva privlačnosti, sprošča pa se tudi oksitocin, ki ga imenujejo tudi ljubezenski hormon, saj ga povezujejo z navezovanjem in predanostjo. 

Uspeh je seveda odvisen tudi od izvedbe – če je vaš očesni stik preveč intenziven, izbuljen in nenaraven, lahko osebo tudi prestrašite. Poskusite biti čim bolj sproščeni in igrivi, saj s tem prav tako pokažete, da z osebo flirtate in nimate zgolj zelo nasilnega očesnega stika. Cilj je, da izgledate igrivo, prijazno in dostopno, tako da je osebi prijetno med pogovorom z vami. 

Kakšne rezultate lahko pričakujemo?

Tisti, ki so tehniko preizkusili, pravijo, da deluje tudi na ljudeh, s katerimi smo že v zvezi. Ariana Nathani, voditeljica podcasta o razmerjih pravi, da tehnika deluje na njenem fantu ter da metodo uporabi takrat, ko si zaželi poljuba ali malo pozornosti. 

Foto: Instagram @wiwoos

Druga dekleta pravijo, da jih je tehnika uspešno spravila iz prijateljske cone, toda metoda ni vedno uspešna. Eden od uporabnikov je razkril, da je dekle preveč prisiljeno želelo vzpostaviti očesni stik, on pa je vedel, kaj počne in je očesni stik preprosto prekinil. 

Uspeh je tako odvisen tudi od govorice telesa, pa tudi od tega, ali je druga oseba sploh zainteresirana. Tehniko zato priporočajo predvsem tistim, ki so bolj sramežljive narave, saj je to lahko odličen način, da vidijo, ali se druga oseba odziva na njihov očesni stik, preden se lotijo bolj neposrednih korakov. 

Tehniko lahko vadite tudi v ogledalu in tako poskrbite, da boste pripravljeni na srečanje s svojo simpatijo.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close