Flavio Briatore odpira picerije in za pice zaračunava do 65 evrov

B. G. , 21. junij 2022.
Foto: Profimedia

Nekdanji manager formule 1 Flavio Briatore je dodobra razburil peke pic in lastnike picerij v Neaplju.

Flavio Briatore je namreč začel vlagati v luksuzne restavracije in z neverjetnimi cenami do 65 evrov razburja konkurenco, poroča STA.

Nazadnje je odprl restavracijo z imenom Crazy Pizza na sloviti ulici Via Veneto v Rimu. “Odprli smo všečno in elegantno picerijo z ekskluzivnim servisom. Pica je zaščitni znak italijanske gastronomije, žal pa je pogosto zelo poceni. To želimo spremeniti,” je ob odprtju povedal razvpiti poslovnež in napovedal verigo restavracij z enakim imenom. Naslednja v Milanu se že načrtuje.

Običajna pica margerita pri Briatoreju stane 13 evrov, pica s črnimi tartufi 33, tista s španskim pršutom znamke pata negra pa do 65 evrov.

Foto: Unsplash

Briatore se je na kritike pekov odzval žaljivo

Vse te cene pa so zmotile tradicionalne ponudnike in peke pic. “Pica je del naše ljudske tradicije. Z njo so se prehranjevale cele generacije in prestale najhujše krize. Vse smo preživeli s pico, od kolere, do vojn,” pravi predsednik neapeljskih pekov pic Sergio Miccu.

Ta zato zahteva, da klasične pice še naprej ostanejo dostopne vsem; v Neaplju pa je za primerjavo povprečna cena margerite pet evrov.

Briatore se je odzval pikro, za peke pic v mestu pod Vezuvom celo žaljivo. “Katere sestavine pa uporabljate, da imate tako nizke cene. Kako izplačate plače, najemnine, sestavine, plin, elektriko in vse drugo. Pri nas uporabljamo sestavine visoke kakovosti in s tem upravičujemo ceno,” je dejal 71-letni podjetnik.

New Report

Close