V Slovenijo je končno prispel dolgo pričakovani Disney+

14. junij 2022

V Slovenijo je končno prispel dolgo pričakovani Disney+

14. junij 2022
Foto: Profimedia

V Sloveniji danes začenja delovati platforma Disney+, pretočna storitev družbe The Walt Disney Company, ki ponuja več kot 900 filmov, in več kot 600 serij.

Storitev ponuja izvirnike, priljubljene klasike in najnovejše filmske uspešnice kot je Disneyjeva zbirka televizijskih vsebin. Poleg tega bo na platformo vsako leto dodanih več kot 100 novih filmov, serij in oddaj z najnovejšimi filmi neposredno iz kinematografov, poroča STA.

Žal pa slovenski podnapisi zaenkrat niso predvideni.

Najdražja Netflix in Disney+, najcenejši Apple TV

Disney+ se je v Sloveniji pridružil pretočnima storitvama Netflix in HBO Max, ki sta doslej prevladovala pri slovenskih gledalcih in sta s prihodom Disneyjeve zbirke dobila hudo konkurenco. Sicer pa sta pri nas na voljo še storitvi Amazon Prime in Apple TV.

Od petih ponudnikov pretočnih vsebin pri nas sta najdražja Disney+ in Netflix (za 7,99 evra na mesec), sledi HBO Max za 6,99 evra, Amazon Prime za 5,99 evra, najcenejši pa je Apple TV za 4,99 evra na mesec.

Foto: Profimedia

Na voljo franšize Marvel, Svet igrač in Vojna zvezd

Oboževalci superjunakov bodo imeli dostop do več kot 55 filmov studia Marvel, vsa vsebina franšize Vojna zvezd, iz nabora Disneyjevih in Pixarjevih filmov pa bodo na voljo franšiza Svet igrač, z oskarjem nagrajeni filmi Duša, Luka in Encanto: Naš čarobni svet, oba dela Ledenega kraljestva ter film Kruela z Emmo Stone v glavni vlogi in Križarjenje skozi džunglo.

Ob dokumentarnih filmih, kot sta The Rescue in Free Solo, pa si bo mogoče ogledati tudi serije National Geographica, kot sta Svet po Jeffu Goldblumu in Gordon Ramsay: Uncharted.

Storitev je na voljo v številnih mobilnih in povezanih televizijskih napravah, so še sporočili iz Disney+ Slovenija.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close