Neverjetna stilska preobrazba: Karl Lagerfeld neprepoznaven!

07. avgust 2018

Modni opazovalci in poznavalci Velikemu Karlu očitajo, da njegovo trenutno ‘eksperimentiranje’, ki odstopa od dosedanje vsem znane ikonske podobe, ne gre v pravo smer…

Do nedavnega je bil slavni modni oblikovalec ena od najbolj prepoznavnih oseb v svetu šovbiznisa: kjerkoli se je pojavil, je bil instantno opažen zaradi svojega dognanega modnega sloga, ki se skozi dolga leta praktično ni spreminjal, ali pa zgolj v elegantnih podrobnostih.

Prvi človek in glavni modni oblikovalec blagovne znamke Chanel ima že 84 let, kar je že samo po sebi težko verjeti. Zato mu je treba dati vse priznanje, da je njegova pojava še naprej osupljiva, pa čeprav nas je legendarni nemški modni kreator nekoliko šokiral z najnovejšim videzom.

Sloviti Nemec v ikonski podobi, ki je ni več, toda še pred kratkim…

Ko gre za njegov outfit, je Karl vedno slovel po brezhibni eleganci, ki je postala ikonska: tako paparaci kot javnost so ga že od daleč opazili zaradi temne obleke, poškrobljene bele srajce z visokim ovratnikom, nepredirnih črnih sončnih očal ter kajpada dolgih belih las, spetih v čop, to brezhibno pojavo pa je nadgradil še s kravato in včasih tudi klobukom.

… so se prodajale lutke in plišaste živali ter robotki v maniri KL

Da, resnično je le malo oseb moškega spola, ki so videti tako dobro, ne glede na starost. Karl Lagerfeld je pravzaprav ‘patentiral’ samega sebe in že zgolj zaradi izjemnega ‘dandyjevskega’ sloga oblačenja postal stilska ikona. Kaj pa je tokrat presenetilo ne le fotografe, ampak tudi vse, ki so bili priča zadnji Karlovi pojavi? Modni mag je zapuščal restavracijo v St. Tropezu brez svojih značilnih temnih sončnih očal! Ko so uredniki in ostali, ki se ukvarjajo z modo, razmislili malo bolje, so ugotovili, da ga praktično še nihče ni videl brez teh (ali komaj kdo).

Zadnji videz iz obmorskega letovišča: popacane hlače, srajca pa nemarno zatlačena?

Namesto sončnih očal s povsem prekrivnimi stekelci so bili tukaj klasični naočniki za korekcijo vida s črnimi okvirji, medtem ko je sicer brezhibno pristrižena brada še vedno precejšnja novost v videzu glavnega modnega oblikovalca francoske hiše Chanel, ki se je še vedno nismo povsem navadili, sploh pa ne v kombinaciji s korekcijskimi očali!

Že brade so se nekateri težko navadili, sedaj pa bo še brez sončnih očal?

Vsekakor nihče ni dejal, da je Karl Lagerfeld videti slabo, sploh pa za svoja leta. Vsaj legendarne usnjene rokavice in klasična temna moška obleka ter bela srajca z visokim ovratnikom so še vedno tu. Toda nekateri mu očitajo, da njegovo trenutno ‘eksperimentiranje’, ki odstopa od dosedanje vsem znane podobe Velikega Karla, ne gre v pravo smer…

 

D. S.

Foto: Elle, NY Post, Daily Mirror, Azra Magazin, Twitter, Pinterest

 

New Report

Close