Neznana podrobnost o poljubu iz filma Beležnica, o katerem se govori še danes!

19. november 2020

Neznana podrobnost o poljubu iz filma Beležnica, o katerem se govori še danes!

19. november 2020

Ko je govora o romantičnih filmih, ima Beležnica (The Notebook) režiserja Nicka Cassavetsa posebno mesto v srcih številnih žensk.

Ko se je pred 16. leti v kinematografih pojavila ljubezenska zgodba o revnem delavcu Noahu in bogati Ellie, je postala prava klasika.

Za tak uspeh se lahko zahvalimo tudi izjemni kemiji med glavnima igralcema Rachel McAdams in Ryanom Goslingom.

Ryan in Rachel sta se na snemanju sprva nenehno prepirala, priljubljeni igralec pa je celo zaprosil režiserja, naj mu najde novo glavno igralko, ker Rachel ni bila dovolj dobra.

To se v njuni igri ni opazilo, še posebej v strastnem prizoru ponovnega srečanja po sedmih letih in tistega znamenitega poljuba v dežju.

Najbolj strastne prizore so posneli na začetku, v času največjih prepirov med glavnima igralcema, nato pa je celotna ekipa odšla na počitek med božično-novoletnimi prazniki.

V tem času si je Ryan obril brado ter shujšal, da bi bil pripravljen na snemanje mladega Noaha.

Rachel je na snemanju nosila starinska oblačila in obutev iz 40-ih let prejšnjega stoletja, ki pa žal niso zdržala dramatične scene v dežju.

»Mislim, da je v filmu scena, v kateri tečem bosa, ker so mi po nekaj poskusih čevlji razpadli na nogah,«

je nekoč razkrila Rachel.

Poleg vsega naj bi bila ljubezenska scena, ki je sledila strastnemu poljubu v dežju veliko daljša in bolj čutna, kot je bila v filmu. Da bi dosegli kategorizacijo PG-13 (priporočljivo za starejše od 13 let v prisotnosti staršev), so sceno skrajšali.

Sčasoma se je iz sovraštva med Ryanom in Rachel rodila ljubezen. Par sta postala tudi zasebno. Za nastop v filmu Beležnica sta osvojila MTV nagrado za najboljši filmski poljub. Nagrado sta proslavila tako, da sta poljub ponovila na odru.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close