Ni razumel naglasa in po nesreči kupil 120 let staro razpadajočo hišo

25. november 2021

Ni razumel naglasa in po nesreči kupil 120 let staro razpadajočo hišo

25. november 2021
Avtor: Instagram

Mlad par je želel kupiti dvosobno stanovanje, a je po nesreči na dražbi kupil več kot sto let staro razpadajočo vilo.

Cal Hunter in Claire Segeren sta pred približno dvema letoma povsem po nesreči na dražbi kupila več kot dve desetletji povsem nedotaknjeno razpadajočo vilo. Dražbe na Škotskem so obvezujoče, kar pomeni, da ko enkrat ponudiš določen znesek in ponudiš največ, si obvezan, da stvar tudi plačaš in dobiš. 

Na dražbo se je odpravil Cal. Ko je na vrsto prišlo dvosobno stanovanje, ki je mlademu paru padlo v oči, pa je ekran zamrznil. Dražbar oziroma izklicevalec pa je govoril zelo hitro. Cal je tako dvignil roko pri napačni stavbi in bil edini, ki se je ponudil, da razpadajočo stavbo kupi. 

“Problem je bil v tem, da je izklicevalec govoril zelo hitro in imel je močan glasgowski naglas. Zelo težko sem sledil,” je Cal pred časom povedal za Guardian. “Sploh nisem mogel verjeti, da nihče ni poskušal preseči moje ponudbe. Nato se je vse zgodilo naenkrat: kladivo je padlo, ekran se je spet prižgal in tip zraven mene mi je zašepetal v uho: ‘Model, ali si videl to zgradbo?’”

Po dražbi je poklical svoje dekle Claire Segeren, ki pa je nakup ni preveč vznemiril. Je bil pa zato Cal toliko bolj vznemirjen, še posebej po tem, ko si je nepremičnino ogledal v živo. Na zemljišču je bil celo znak za nevarnost, ki je opozarjal, naj se obiskovalci ne gibajo preblizu, stavba je namreč gnila in razpadala. 

Vila je bila zapuščena že več kot dvajset let, imela je plesnivo pohištvo, grafite na stenah in stene so padale. Elektrike in vode ni imela, da pa se je stvar še toliko bolj zakomplicirala, je par kupil le polovico vile. Posledično sta naslednjih šest mesecev porabila, da sta od ostalih lastnikov odkupila še preostalo polovico vile. 

Cal in Claire sta zavihala rokave, da bi šestsobno vilo spremenila v svoj sanjski dom. Hišo sta gradila in popravljala od leta 2019 in v tem času sta živela v avtodomu na svojem posestvu. Danes menita, da ne bi v celotni zgodbi ničesar spremenila, Cal pa dodaja, da gre za poseben kraj. “Če želiš po nesreči kupiti hišo, je ne bi mogel kupiti na boljšem kraju,” pravi. 

Style. Več novic

New Report

Close