Nina Grilc: “To je absolutno nekaj, kar si želim spremeniti”

29. maj 2023

Nina Grilc: “To je absolutno nekaj, kar si želim spremeniti”

29. maj 2023
Foto: H&M Move

Priljubljena vplivnica se je pretekli vikend udeležila prvega dm teka za ženske.

Park Tivoli je v soboto gostil že 17. dm tek za ženske, ki je letos privabil več kot 10.000 obiskovalk in obiskovalcev, med tekačicami pa je bila tudi priljubljena vplivnica in športna navdušenka, Nina Grilc.

To je bil za Nino prvi dm tek, a pravi, da zagotovo ne zadnji. “O dm teku za ženske sem vsako leto slišala veliko in vesela sem, da sem se ga imela možnost tokrat tudi udeležiti.”

Nina je pretekla krajšo, 5-kilometrsko traso, za tek pa se je odločila kljub temu, da je pred kratkim prestala precej zapleteno operacijo roke. Podvig zato ni bil najlažji, priznava.

“Res je, da je na tek vplivalo kar nekaj dejavnikov, seveda tudi roka in pa to, da zadnje mesece nisem tekla ravno pogosto. Ker imam občasno pri teku težave z koleni, težko predvidim, kako dolgo bo šlo, je pa tek šport, ob katerem se zelo sprostim, tako da mi je vedno v užitek.”

Ravno zaradi težav s koleni zadnja leta ne teče toliko, kolikor bi si želela, čeprav teče zelo rada, saj jo tek sprošča.

Nina na dm teku s hčerko Emmo. (Foto: Blaž Bednjički)

Obožuje rekreacijo v naravi

A to še ne pomeni, da opušča gibanje v naravi, nasprotno. Nina obožuje rekreacijo na prostem, predvsem z otroki, s katerimi najraje deska na snegu, surfa na valovih, kolesari, … Redno pa obiskuje tudi fitnes. “Sploh po operaciji se sproščam in telovadim tudi v telovadnici, kjer si vadbo lahko prilagodim glede na trenutne zmožnosti.”

Sicer pa Nina pravi, da je “telo naš tempelj”, ki pa ga sama zaradi polnega urnika velikokrat postavlja na preizkušnje, razlaga.

“Načeloma se rada prehranjujemo zdravo, vendar pa priznam, da stalnih obrokov nimam najbolje urejenih, saj jem, ko mi čas to dopušča, kar je absolutno nekaj, kar si želim spremeniti, stojim pa vedno za tem, da sta telo in naša psiha izredno povezana in res drži, da je za zdravo psiho potrebno zdravo telo in obratno, kar zelo opazim tudi na sebi.”

Ob tem je še dodala, da sta šport in narava zanjo “resnično zdravilo za mnogo reči”.

Poleg Nine so na dm teku za ženske tekle tudi vplivnice Špela Vidic, Gaja Hribernik, Ula Humar, Simona Kosi in Teja Jugovic.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close