“Nisem vedela, ali bom lahko imela otroka tako rada kot svojo mačko”

13. oktober 2022

“Nisem vedela, ali bom lahko imela otroka tako rada kot svojo mačko”

13. oktober 2022
Foto: Profimedia

Jennifer Lawrence je odkrito spregovorila o svojem duševnem zdravju, o izgorelosti po Igrah lakote, o izgubi nadzora nad svojo kariero, pa tudi o materinskih težavah. 

Igralka je med leti 2012 in 2015 zaigrala v kar desetih filmih, od teh so bili štirje filmi iz franšize Igre lakote, za film Za dežjem posije sonce iz leta 2012 pa je dobila tudi oskarja. Pravi, da o tem obdobju ne more razmišljati, saj se spominja predvsem tega, da je povsem izgubila nadzor nad svojo kariero.

“Izgubila sem občutek za nadzor. Med Igrami lakote in zmago na oskarjih. Postala sem samo blago in počutila sem se, kot da je vsaka odločitev ena velika, velika skupinska odločitev.

Lawrence se je nato odločila, da zaradi izgorelosti malce upočasni tempo in v naslednjih letih je nastopila le v peščici filmov. Pravi, da je imela občutek, da je v tistih letih izgubila svojo identiteto in da se zdaj končno spet počuti dobro.

Foto: Profimedia

32-letnica je letos rodila tudi svojega prvega otroka in priznala je, da se je bala, da svojega otroka ne bo imela tako rada, kot ima rada svojo mačko. 

“Strašljivo je govoriti o materinstvu. In to samo zato, ker je za vsakega posameznika drugače.”

Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence in direktor umetnostne galerije Cooke Maroney sta poročena od leta 2019. (Foto: Profimedia)

Oskarjeva nagrajenka je imela na srečo ob sebi številne prijateljice, ki so ji iskreno povedale, da je vse skupaj zares strašljivo in morda se z otrokom res ne bo povezala v prvem trenutku in se zaradi tega ne sme žreti.

“Spomnim sem, da sem bila na sprehodu s prijateljico, ko sem bila devet mesecev noseča in rekla sem: ‘Vsi pravijo, da bom imela svojega otroka raje kot svojo mačko. Ampak to ni res. Morda ga bom imela rada toliko kot mačko?’”

Čeprav jo je to zelo skrbelo, pa se je novopečena mamica takoj zaljubila v svojega sina. “Tisto jutro, ko sem rodila, sem se počutila, kot da se je moje življenje še enkrat začelo,” je povedala.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close