“Nisem videti tako kot nekoč in ni nujno, da si to sploh želim”

31. januar 2023

“Nisem videti tako kot nekoč in ni nujno, da si to sploh želim”

31. januar 2023
Foto: Profimedia

Brendan Fraser je bil v 90. letih prejšnjega stoletja eden najbolj vročih igralcev, a v najnovejšem filmu Kit je videti povsem drugače kot smo ga vajeni.

Ameriški igralec Brendan Fraser se je lani vrnil v velikem slogu. Zaigral je v drami Darrena Aronofskyja The Whale (Kit), v kateri upodablja moškega, ki s bori z debelostjo in se trudi spet vzpostaviti stik s svojo 17-letno hčerko.

Igralec si je z vlogo prislužil več nominacij za prestižne filmske nagrade, med njimi tudi za oskarja, predvsem pa je ponovno opozoril nase. V 90. letih prejšnjega stoletja je bil namreč eden najbolj iskanih igralcev, predvsem zahvaljujoč mišičasti postavi.

Fraser v filmu Kit. (Foto: Profimedia)

Leta so naredila svoje in Fraser je danes videti drugače, s čimer pa je povsem zadovoljen, je povedal v intervjuju za The Telegraph.

“Zdaj sem starejši. Nisem videti tako kot nekoč in ni nujno, da si to sploh želim”

Ob tem je dodal, da je pomirjen s tem, kar je zdaj: “In vesel sem, da delo, ki ga lahko opravljam, temelji na čustveni resničnosti, ki ni moja lastna, ampak je tista, s katero se lahko močno poistovetim.”

V filmu Mumija, leta 1999. (Foto: Profimedia)

Iz Hollywooda se je umaknil zaradi otipavanja

Zvezdnik je pred kratkim spregovoril tudi o tem, zakaj ga skoraj 20 let nismo videli v nobenem filmu. Po letu 2003 se je namreč umaknil iz Hollywooda, za kar je kriv incident na kosilu v Beverly Hillsu v Kaliforniji leta 2003.

Tam ga je namreč otipaval dolgoletni član zveze tujih novinarjev v Hollywoodu (HFPA) Philip Berk, nekdanji predsednik organizacije, ki stoji za zlatimi globusi. Po notranji preiskavi je HFPA ugotovil, da se je Berk “neprimerno dotikal” Fraserja, a ker naj bi bilo “mišljeno kot šala in ne kot spolni namig,” je ostal ostal član zveze do izključitve leta 2021. Takrat so ga odslovili zaradi izjave, da je gibanje Black Lives Matter (Življenja temnopoltih štejejo) “rasistično sovražno gibanje”.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close