Notranji oblikovalec: “To so stvari, ki vaši hiši dajejo videz cenenosti!”

09. februar 2023

Notranji oblikovalec: “To so stvari, ki vaši hiši dajejo videz cenenosti!”

09. februar 2023
Foto: Unsplash

Opremljanje stanovanja ali hiše zagotovo ni mačji kašelj, saj je na voljo toliko različnih stilov in toliko različnih detajlov, na katere moramo biti pozorni. 

Barvna paleta, tekstura, umetnine na stenah, kakšna bodo tla, kakšni bodo kuhinjski pulti, luči … seznam stvari je neskončen. Z neomejenim dostopom do idej, materialov in produktov, ki jih imamo danes, se lahko veliko naučimo o notranji opremi.

Eden od ljudi, ki z veseljem deli nasvete za opremljanje naših domov, je prestižni notranji oblikovalec Bilal Rehman, ki v enem izmed svojih TikTokov deli tudi pogoste napake, ki jih ljudje delajo pri opremljanju stanovanj in jim posledično dajo cenen videz. 

To so napake, za katere oblikovalec pravi, da jih vidi prepogosto in zaradi katere “hiša izgleda kot kup dreka”. 

1. Lesena tla v sivi barvi

Siva tla so pravi trend, ki pa deluje “zelo preprosto”, pravi Rehman, ki dodaja, da siva barva izsrka življenje iz kateregakoli prostora in takoj ustvari videz cenenosti. 

Foto: Pexels

Rehman namesto sivega lesa priporoča črnega, če pa sivega ne želite odstraniti, ga lahko prekrijete z ogromnimi preprogami.

Foto: Pexels

2. Izogibajte se pohištvenim setom

“Leta 2023 ni nobenega razloga, da se vaša nočna omarica, predalnik, postelja, vsak kos pohištva v vaši spalnici ujemajo. Soba ustvari vtis, da ste šli v eno trgovino in kupili vse. Ne daje vtisa izbranosti, ne da vtisa, da je dizajnersko, ne da vtisa prestiža. Rekel bi, da izberite le en kos iz kolekcije in se ga držite.”

Foto: Pexels
Foto: Pexels

3. Izogibajte se množično proizvedenim umetniškim delom

Odločite se za kaj posebnega, namesto za klasične, nepomembne in množično izdelane slikarije, ki jih ima verjetno tudi vaš sosed. Za isto ceno lahko verjetno najdete tudi unikatne kose, narejene izpod rok lokalnih umetnikov ali pa jih lahko celo izdelate sami.

Na tak način poskrbite, da imate povsem edinstven kos umetnine, ki je nima nihče drug.  

Foto: Instagram @tantefrida
Foto: Instagram @dennisvonnazareth

Video, ki ima na TikToku že več kot 13,3 milijone ogledov in 2,3 milijona všečkov, je prejel mešane odzive. “Počutim se napadenega in sploh nimam hiše,” je zapisal eden od komentatorjev.

Komentatorji so se najbolj strinjali glede umetnin, saj menijo, da je treba podpirati lokalne umetnike, medtem ko je oblikovalec s sivim parketom in ujemajočim se pohištvom številnim stopil na žulj. 

@bilalrehmanstudio Avoid these mistakes to make sure your home doesn’t look cheap as f*ck XBR #interiordesignmistake #interiordesignmistakes #interiordesigner #houstoninteriordesigner #bilalrehmanstudio ♬ Blue Blood – Heinz Kiessling & Various Artists

“Poslušajte me. Moja spalnica je stala 12 tisoč dolarjev in je unikatna, zaradi sivih tal pa je bilo moje stanovanje najvišje ocenjeno v kompleksu,” je zapisala ena od komentatork.

Številni so delili osebne izkušnje iz otroštva, ko so kose pohištva dobili na razprodajah in je ujemajoče pohištvo pomenilo finančno stabilnost. “Še dobro, da jaz živim v svoji hiši in ne on. Ne zanima me, kaj si drugi mislijo o moji hiši, dokler je meni všeč. In moja denarnica plačuje za stvari, torej če si lahko privoščim poceni stvari, si bom kupila te poceni stvari,” je bila odločna ena od komentatork.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close