Nov poročni trend: neveste si kar med poroko odstrižejo lase

29. maj 2023

Nov poročni trend: neveste si kar med poroko odstrižejo lase

29. maj 2023
Foto: Unsplash

Sprememba pričeske je že dlje časa znak, da gre oseba skozi določene spremembe – morda gre za razhod, začetek nove službe, vrnitev v šolo .. toda zadnji trend zapoveduje, da je tudi sama poroka trenutek, ki zahteva nove začetke. Tudi pri laseh. In med samo poroko.

V številnih kulturah določen tip pričeske sporoča ljudem, da je oseba v zvezi. Nekatere ortodoksne judovske ženske si tradicionalno dan po poroko obrijejo glavo, medtem ko v številnih afriških kulturah način spletanja las sporoča zakonski stan. 

Na TikToku pa se pojavlja nov trend: neveste si v času med poročno slovesnostjo in samim sprejemom oziroma zabavo ostrižejo lase. Gre za nov način spremembe videza za drugi del poročne dne – druga obleka in drugačni lase. 

@jessmariedell Chop chop 💇🏽‍♀️ @CIRCLES OF HAIR #perthbride #fyp #perthbrides2023 #perthhairstylist #bridalhair #weddingtiktok ♬ Dancing Queen – ABBA

Medtem ko je zamenjava obleke povsem stilna sprememba, pa je krajšanje las veliko bolj simbolična – gre za vstop v zakon z novim videzom, gre za nov začetek in vse, kar je bilo prej, je ostriženo. 

@nadinekay_hair mid wedding day chop💇🏼‍♀️🤍📸 #hairinspo #weddinghair #weddinghaircut #blondebob #wedding #njhairstylist ♬ blue hair by tv girl – ㅤ

Nekatere neveste dramatično spremembo načrtujejo dlje časa, saj želijo, da so njihovi lasje na poročni dan res dolgi, zato da bo tudi skrajšanje las toliko bolj šokantno. Nekatere neveste vse skupaj snujejo skrivoma, medtem ko druge o tem povprašajo svoje partnerje ali pa jih celo prosijo, da prav oni odstrižejo lase, kar le še doda na simboličnem pomenu. 

Ideja je odlična tudi za vse neveste, ki se ne morejo odločiti, ali bi raje imele dolge lase ali krajšo pričesko. Če se odločijo za skrajšanje las med samo poroko, imajo lahko kar oboje. 

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close