Nov socialni eksperiment: samski naj nosijo poseben prstan

22. marec 2023

Nov socialni eksperiment: samski naj nosijo poseben prstan

22. marec 2023
Foto: Pexels

Pozabite na aplikacije za zmenke in se spoznavajte v živo!

Aplikacije so danes najbolj učinkovit način za spoznavanje potencialnih partnerjev, ne pa tudi vedno najbolj uspešen. Ljudje so vse bolj naveličani neštetih krogov pekla, neštetih dolgočasnih vprašanj in nezanimivih pogovorov, skozi katere se morajo prebiti. Nekateri menijo, da bi bilo veliko bolje, če bi se ljudje spoznavali v živo. 

Prav zato trenutno poteka socialni eksperiment, ki ga imenujejo tudi največji socialni eksperiment, njegov ključni element pa je Pear Ring. Gre za majhen prstan, ki žari v svetlo modri barvi in da ljudem okoli vas vedeti, da ste samski in pripravljeni na spoznavanje novih ljudi. Ideja je namreč zelo preprosta: če vidite nekoga s prstanom, lahko pristopite in začnete pogovor. Gre za pravo nasprotje zaročnega ali poročnega prstana – nosite ga zato, ker ste samski. Pri podjetju, ki stoji za znamko Pear Ring, menijo, da če bi milijarda mladih na roki nosila prstan, prek katerega bi drugi lahko prepoznali, da so samski, potem aplikacij za zmenke sploh ne bi potrebovali. 

Foto: Unsplash

Podjetje trdi, da so prodali že 91 odstotkov zaloge prstanov, lastniki prstanov pa dobijo tudi člansko številko in povabilo na festival samskih PearFest ter na številne dogodke, ki omogočajo samskim, da se spoznajo v živo. Povezava v živo je njihova misija, pravijo.  

Nekateri so nad idejo navdušeni, saj menijo, da ljudje v obdobju po pandemiji covida-19 zelo težko pristopijo do ljudi, še posebej do neznancev, prav tako pa so mnenja, da bi lahko bili prstani različnih barv glede na spolno usmerjenost. Drugi so bili do eksperimenta veliko bolj kritični. Menijo, da bodo s prstanom imeli težave slepi, pa tudi ženske, ki bodo imele še več težav z nadlegovanjem, saj bi s prstanom izražale željo, da jih kdo ogovori. 

Claddagh prstan.(Foto: Unsplash)

“Gre za eksperiment za osebno interakcijo z drugimi ljudmi??? Wow! Kot da svet ni obstajal pred mobilnimi telefoni in internetom,” je zapisal eden od komentatorjem pod objavo na Instagramu, medtem ko je druga uporabnica opozorila, da koncept že obstaja. Irski “Claddagh ring” s srcem, rokami in krono predstavlja ljubezen, prijateljstvo in zvestobo že od 17. stoletja, glede na to, na kateri roki ga nosimo ter kako je obrnjen, pa ljudem sporoča, ali smo samski, v zvezi, zaročeni ali poročeni. 

Kaj je po vašem najboljša izbira? Aplikacije, obroček na prstu, ki sporoča, da smo samski ali stari dobri dogodki za samske?

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close