Kaja Flisar / 20. marec 2023

Kombinacija tedna: prosojna oblačila

Tedni mode so prišli h koncu in zdaj je jasno, kaj bomo nosili v toplejši sezoni. Če sklepamo po kolekcijah za pomlad/poletje 2023, bodo spomladi eden od vodilnih trendov prosojna oblačila.

Victoria Beckham, Acne Studios, Miu Miu, Chanel in Fendi so le nekatere izmed modnih znamk, ki so na modnih brveh pokazale svojo vizijo pomladnih trendov. Videli smo odtenke kobaltno modre in svetlo vijolične, cvetlične vzorce, nizke pasove na hlačah in krilih ter prosojne tkanine.

Lahki materiali, kot so organza, til ali šifon, so najpogostejša izbira za prosojne obleke, krila in bluze, priljubljeni pa so tudi kosi iz tanjših pletenin s polprosojnim ali čisto prosojnim videzom.

Foto: IMAXtree

Prosojne obleke so že leta eden izmed najljubših vpadljivih videzov slavnih zvezdnic na rdeči preprogi, to pomladno sezono pa bodo prva izbira za dramatične in seksi videze tudi nas, običajnih smrtnikov.

Foto: Instagram

Čeprav se zdijo precej zahtevni za kombiniranje, so prosojni kosi idealni za ustvarjanje večplastnega videza. Če ne želimo preveč razkriti, lahko pod njih estetsko spodnje perilo ali slip obleko in si čez ramena poveznemo oversized suknjič.

Foto: Instagram

Za vas sem poiskala nekaj prosojnih kosov oblačil iz dizajnerskih in high street kolekcij.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

New Report

Close