Nov trend iz Hollywooda: življenje v skladu z menstrualnim ciklom

07. marec 2022

Nov trend iz Hollywooda: življenje v skladu z menstrualnim ciklom

07. marec 2022
Foto: Pexels

Vsaka faza menstrualnega cikla ima svoje značilnosti. Če jih razumete in izkoristite, lahko ustvarite najboljšo različico samih sebe.

Portal Poosh, ki ga vodi slavna sestra Kourtney Kardashian, dvakrat na leto organizira spletni festival zdravja in lepote Poosh Your Wellness, ki se ga je tokrat udeležila tudi solastnica velnes podjetja Bellabeata, Slovenka Urška Sršen. Slogan festivala je bil “Future You” in je razkrival nove trende s področja zdravja, lepote in življenjskega sloga. Njihov glavni cilj je iz žensk izvabiti najboljšo različico samih sebe.

Urška Sršen in njena poslovna partnerka, solastnica Bellabeat-a in nutricionistka, Shayna Taylor, sta govorili o pomembnosti faz menstrualnega cikla, s katerimi lahko ženske optimizirajo svoje zdravje, hkrati pa posežejo po neizkoriščenih potencialih, ki se skrivajo v njih.

Foto: Pexels

Vsaka faza cikla ima svoje značilnosti

V prvi fazi, ob začetku menstruacije ki traja od prvega do sedmega dne, se moramo posvetiti same sebi, takrat potrebujemo mir in počitek. Druga, predovulacijska faza, ki traja od osmega do štirinajstega dne, je najprimernejša za načrtovanje in nove projekte. To je obdobje, ko imamo veliko energije in ustvarjalnega navdiha.

Sledi ovulacijska faza. “Med ovulacijo smo pripravljene preizkušati svoje meje, smo družabne in odprte, polne strasti. V zadnji, predmenstrualni fazi se naš fokus obrne navznoter, upočasnimo se, zelo smo fokusirane. To je idealen čas za dokončanje projektov in nižjo intenzivno vadbo,” razlaga Sršenova.

Spremljanje menstrualnega cikla in razumevanje potreb našega telesa in duha v vsaki od teh faz ter nato optimizacija naših aktivnosti in prehrane glede na različne faze, resnično vodi do izboljšanja zdravja. Tega se zaveda vedno več hollywoodskih žensk, vključno s klanom Kardashian-Jenner.

Foto: Pexels

Biti najboljša različica samih sebe

Aplikacija Bellabeat Coach uporabnicam ponuja individualizirano podporo med vsako fazo menstrualnega cikla, z redno uporabo pametne zapestnice Bellabeat Ivy pa uporabnice ustvarijo popoln ekosistem, ki jim pomaga spremljati cikel in postati najboljša različica samih sebe. Revolucionarni kos pametnega nakita je od oktobra lani na voljo v spletni trgovini Poosh, uporabljata pa ga tudi Kim in Kourtney Kardashian.

Poosh je sicer portal o življenjskem slogu, ki ga je v začetku leta 2019 ustvarila Kourtney. Njeno poslanstvo je promovirati zdrav način življenja, portal pa pokriva področja kot so zdravje, lepota, življenjski slog, materinstvo, notranje oblikovanje in druga.

Omenjeni festival je skupaj s slavno “Kardashianko” odprl njen imitator, komik in influencer Benny Drama, na Youtube-u pa si ga je ogledalo več kot 32.000 naročnikov.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close