Nova make-up tehnika ‘nontouring’ navduši še lenobe

26. marec 2019

Nova make-up tehnika ‘nontouring’ navduši še lenobe

26. marec 2019

Cilj ‘nontouringa’ je našminkati se tako, da ste videti sveže in spočite, kot da ne nosite ličil. Novi trend je odličen za vse ženske, ki za lepotno rutino nočejo porabiti več kot 10 minut.

Že jeseni smo pisali, da sta intenziven make up in pretežka roka pri nanašanju ličil passe oziroma nista več v trendu. Z vse pogostejšim pojavljanjem naravnega videza tudi na rdečih preprogah pa gre počasi v pozabo še ena tehnika ličenja: contouring.

Contouring oziroma ustvarjanje kontur, torej obraznih potez, tam, kjer jih sploh ni (s pomočjo uporabe raznobarvnih korektorjev in slikarske tehnike svetloba-senca), je hitro postal boom v beauty svetu in v njem vztrajal več let.

Namesto contouringa je pred nami nov trend ličenja: nontouring. Ta izraz si je izmislila zvezdniška vizažistka Renee Sanganoo, v bistvu gre za naraven make up videz, kjer obraz obdelamo zgolj z osvetljevalcem, namesto s težkimi kompaktnimi ‘contouring’ bronzerji in večbarvnimi kremnimi paletami.

https://www.instagram.com/p/Bu6a1kTnQhM/?utm_source=ig_embed

Cilj nontouringa je našminkati se tako, da ste videti sveže in spočite, kot da v resnici sploh nimate ličil na obrazu. Ta make up tehnika je odlična tudi za vse ženske, ki za lepotno rutino zjutraj ne želijo ali ne morejo porabiti več kot 10 minut.

https://www.instagram.com/p/BjLGN3QHonP/?utm_source=ig_embed
https://www.instagram.com/p/BmTmwgXlJsh/?utm_source=ig_embed
https://www.instagram.com/p/BppnjRYglwf/?utm_source=ig_embed

Mnoge znane ženske že prisegajo na nontouring oziroma so ta slog ličenja – nevede in pred izumom izraza – tako ali tako že uporabljale. Kako dosežete ‘nontouring’ videz? Nanesite bazo za ličila, ki zmanjša vidnost por ter rdečico na obrazu. Napakice na koži skrijte s pomočjo korektorja, ki pa naj nima mat končnega učinka.

https://www.instagram.com/p/Bt7qxX5AHjS/?utm_source=ig_embed
https://www.instagram.com/p/BuaYYfsHnGf/?utm_source=ig_embed

Na koncu ličenja na izpostavljene dele obraza (lične kosti, sredina čela in nosu) nanesite še lahek in fino zmlet osvetljevalec v prahu. Poiščite takega, ki nima velikih in grobih delcev, torej takega, kjer so delci za osvetljevanje tako na drobno zmleti, da se dobesedno ‘zlijejo’ z naravnim tenom vaše polti in koži dajo naraven sijaj.

D. S.

Foto: Instagram, Galore Mag, WWD

Style. Več novic

New Report

Close