Nova mračna komedija, z mnogimi zvezdami, ki vas bo navdušila

24. september 2022

Nova mračna komedija, z mnogimi zvezdami, ki vas bo navdušila

24. september 2022
Foto: Netflix

V temačni komediji, ki je trenutno med najbolj gledanimi filmi na Netflixu, igrajo mnoge poznane zvezde.

S prihodom vse nižjih temperatur vse več časa preživimo v svojih domovih in pred televizorji. Če bi morali jesen opisati s tremi besedami, bi izbrali: odeja, udobje in televizija.

Zdi se, da je med vsemi letnimi časi jesen reklama za “Netflix ‘n chill” način življenja. Na priljubljenih pretočnih storitvah vsebin na srečo ne manjka, ta teden pa vam prinašamo tudi novosti iz sveta filmov in serij.

Trenutno drugo mesto med 10 najboljšimi filmi na slovenskem Netflixu zaseda temačna najstniška komedija Do Revenge. V filmu glavni vlogi igrata zvezda filma Riverdale Camila Mendes (Drea) ter igralka in manekenka Maya Hawke (Elenor), hči Ume Thurman in Ethana Hawka, ki jo poznamo po vlogi v priljubljeni seriji Stranger Things.

Foto: Profimedia

Čas za maščevanje

Do Revenge je črna komedija o dveh srednješolkah, ki se združita, da bi se maščevali tistim, ki so jima storili krivico.

Drea je bila nekoč najbolj priljubljeno dekle v srednji šoli, a je njen ugled strmoglavil, ko je njen fant objavil videoposnetek njunega seksa. Prizadeta Drea se združi z nekoliko nerodno in ekscentrično srednješolko Eleanor, ki se želi maščevati Clarissi za govorice, ki jih je o njej širila na poletnem taboru. Drea in Eleanor se skupaj odpravita na misijo proti svojim nasilnežem.

Film sprva z zapletom, liki in tematiko spominja na kultne najstniške komedije, kot sta Zlobna dekleta ali še starejša Nimaš pojma, vendar je nekoliko temnejša in bolj ironična komedija o najstnicah za najstnice (a tudi mi starejši, ki na skrivaj uživamo v tem žanru).

Vendar Do Revenge ni čisto klasična, ampak že stokrat povedana zgodba o priljubljenih in nepriljubljenih srednješolcih, saj prihaja z nepričakovanim preobratom, hkrati pa je precej temnejša.

Z veseljem smo pred časom gledali živahno Ally McBeal, sedaj pa nam je zasedba te priljubljene odvetniške serije na voljo v tej novi komediji. Režiserka Jennifer Kaytin Robinson je pojasnila, da je izvirno motivacijo filma nekoliko navdihnil roman Patricie Highsmith Strangers on the Train iz leta 1950, v kateri se dva moška odločita “zamenjati” umore.

Jennifer se je odločila, da se bo v filmu igrala z generacijo Z, ker “niti v peklu ni takega besa, kot ga premorejo najstniki.” Poleg Mendes in Hawk v seriji igrajo priljubljena Sophie Turner iz Igre prestolov, Austin Abrams iz Evforije in Alisha Boe iz 13 razlogov, zakaj.

Pripevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

M. V.

Style. Več novic

New Report

Close