Če iščete popoln odtenek šminke zase, poglejte svoje prsi

04. marec 2024

Če iščete popoln odtenek šminke zase, poglejte svoje prsi

04. marec 2024
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Če iščete popoln odtenek šminke zase, poglejte svoje prsi

04. marec 2024
Foto: Instagram @valerakomarova

Odgovor na vprašanje, kateri je pravi odtenek šminke za vas, se kot kaže skriva v modrčku, natančneje pri vaših bradavicah.

Nude in rdeča šminka sta klasiki, ki bi ju morala imeti vsaka ženska, saj sta primerni tako za dnevne, kot večerne priložnosti. Vendar pa se pri večini zatakne pri iskanju pravega odtenka, saj ta drugače deluje na različnih tenih kože.

A obstaja enostavna rešitev, ki so jo razkrili strokovnjaki iz NBC-jeve oddaje The Doctors. Iskanje popolnega nude odtenka šminke se lahko konča s preprostim pogledom prsi, saj je po njihovem mnenju prav bradavička tista, kakšen odtenek šminke bo najbolje pristajal vašemu obrazu. “Narava ve najbolje,” so ob tem dodali strokovnjaki. Kot kaže, res.

Foto: Unsplash

Pa vendar ni tako preprosto

Čeprav se sliši povsem enostavno, pa je dermatologinja Elizabeth Tanzi za Allure pojasnila, da bradavičke niso vedno enakega odtenka, saj se ta spreminja glede na življenjska obdobja. “Spreminjanje ravni estrogena in hormonov lahko skozi leta vpliva na barvo bradavic,” je razložila.

Lahko bi torej rekli, da je barva bradavic lahko odlično vodilo pri iskanju popolnega odtenka šminke, ki pa se morda občasno nekoliko spreminja.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close