Nova Romeo in Julija tarča rasističnih žaljivk

11. april 2024

Nova Romeo in Julija tarča rasističnih žaljivk

11. april 2024
Foto: Profimedia

Nova Romeo in Julija tarča rasističnih žaljivk

11. april 2024
Foto: Profimedia

Vlogi v novi priredbi slavne drame sta pripadli belopoltemu igralcu in temnopolti igralki, na katero so se usuli hudi rasni napadi.

Na londonskem West Endu bo 11. maja premiera nove priredbe Shakespearove drame Romeo in Julija, ki jo režira Jamie Lloyd.

V glavnih vlogah bosta nastopila Tom Holland, ki je zaslovel kot Spider-Man, in temnopolta igralka Francesca Amewudah-Rivers. Ta je bila deležna rasističnih žaljivk, kar je režiser ostro obsodil. Pri tem se mu pridružuje vsa gledališka zasedba, ki je zasnovala novo predstavo Romeo in Julija na West Endu, poroča STA.

Vse se je začelo minuli teden, ko je bila predstavljena celotna igralska zasedba nove predstave, vključno s Francesco Amewudah-Rivers, ki bo v drami upodobila Julijo.

Francesca Amewudah-Rivers (Foto: Profimedia)

Po objavi zasedbe je na spletu prišlo do rasističnih žaljivk, zato je režiser nedavno v izjavi zapisal, da ostro nasprotuje tovrstnemu nasilju, ki se mora po njegovih besedah končati.

“Delamo z izjemno skupino umetnikov, ki mora ustvarjati svobodno, ne da bi se soočala s spletnim nadlegovanjem,” je sporočil in dodal: “Za ustrahovanje in nadlegovanje ni prostora ne na spletu, ne v naši dejavnosti in ne v širših skupnostih.”

Predstava bo v gledališču Duke of York’s Theatre v Londonu na sporedu med 11. majem in 3. avgustom.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close