Nova tehnika ličenja oči, ki jo obožuje Hollywood

28. april 2017

Tako preprost in obenem učinkovit način ličenja oči, da ga boste v trenutku vzljubile!

Nekateri trdijo, da bo to naslednica trenda zadimljenega videza oči (smokey eyes), saj je med vrhunskimi umetniki ličenja trenutno zelo priljubljena. Ne gre za kakšno veliko znanost: naličiti je treba spodnjo linijo oči ob trepalnicah, ki bo po novem v središču našega zanimanja.

Namesto obrobe s svinčnikom oziroma kajala vodilni vizažisti na ta predel zdaj nanašajo barvno senco, v podobnem odtenku, kot je senčilo na zgornji veki, s čimer dosežejo, da se oči zdijo večje in pogled bolj odprt, le da pri tem uporabijo barve s kovinskim leskom.

Nove smernice posnemate tako: nanesite malce svetlečega senčila na rob spodnje veke s pomočjo tankega čopiča, potem pa odvečno količino senčila preprosto vtrite v kožo s pomočjo rahlega trepljanja z blazinicami prstov. Ne prizadevajte si za popolnost ali natančnost, prav v tem je namreč skrivnost novega načina ličenja oči.

Vaše oči bodo videti večje, tovrstno ličenje pa je primerno za dnevne in večerne priložnosti, seveda boste glede na slednje izbrale tudi barvo senčila, za čez dan nežne in nevpadljive barve, za zvečer so lahko temnejše, bolj intenzivne. Čez dan so primerni zemeljski toni, zamolklo oranžna, barva brona in zelena, medtem ko so zvečer lepo videti siva, modra, vijoličasta in podobne barve.

Umetnica ličenja Pati Dubroff (na fotografiji zgoraj) je z omenjeno tehniko senčenja oči naličila svoje zvezdniške stranke, med katerimi so Margot Robbie, Allison Williams, Zoey Deutch, Natalie Portman in Priyanka Chopra. Pojasnila je tudi, zakaj malce senčila na spodnji veki naredi tak vtis:

“Mat odtenki dajo definicijo, medtem ko imajo svetlikajoče se sence to moč, da oči optično odprejo in jih naredijo svetlejše, kot bi jim vtisnile svetlobo. Zato svetleče senčilo nanesite na notranji kotiček očesa in tik pod spodnjimi trepalnicami, najbolje samo na sredino.”

Priyanka Chopra

Ko je recimo ličila Priyanko, je Pati naredila točno to: z matirano senco je dala obliko, s svetlečim senčilom v barvi breskve in brona pa je ustvarila učinek, ki je zdaj med hollywoodskimi divami tako zaželen in v trendu. Zlahka ga posnemate tudi same in tako preizkusite nekaj novega.

 

Foto: Makeup by Myrna, YouTube, Pinterest

New Report

Close