Nova TikTok pijača, ki jo morate preizkusiti!

15. avgust 2022

Nova TikTok pijača, ki jo morate preizkusiti!

15. avgust 2022
Foto: Unsplash

TikTok je vedno poln novih in edinstvenih idej za hrano in pijačo, tokrat imamo za vas prav poseben rosé.

Rosé je odlična izbira vina za vroče poletne dni. Klasičen, lahek in idealen z ledenimi kockami, je prava osvežitev, ki si je zaželimo ob uživanju v sončnem zahodu ob morju ali na lepi terasi. Letos se je pojavil trend, ki bo vaš rosé dvignil na višjo raven. Pozdravite pikantni rosé – “it” pijačo poletja, pravi TikTok.

Po prejšnjih gastronomskih trendih, kot so pečene feta testenine in pesto jajca, se na TikToku vse pogosteje pojavlja vlaganje rezin jalapeña v vino rosé. A trend ni ostal le na TikToku, postal je tako velik, da so znani vinski bari v Ameriki in Londonu na svoj jedilnik dodali pikantni rosé. Tukaj je vse, kar morate vedeti, preden se odločite sami pripraviti kozarec vročega roséja.

Foto: Pexels

Kaj je “spicy rosé”?

Skratka, to je dodajanje paprike jalapeño ohlajenemu kozarcu roséja. Pravzaprav je to vsa zgodba. Torej le ti dve sestavini in en pogumen trenutek vas ločita od te nove trendi pijače, ki jo slavijo na družbenih omrežjih. Med prvimi jo je delila TikTokerka @kalejunkie in po odzivih sodeč se zdi, da imamo novo pijačo poletja.

@libbycmeyer Gamechanger #jalapenorose #spicyrose #summerdrinks #rose #wine ♬ Vegas (From the Original Motion Picture Soundtrack ELVIS) – Doja Cat

Za pripravo te trendi pijače preprosto nalijte svoj najljubši rosé v kozarec in dodajte tri ali štiri rezine jalapeno (čili) paprike. Da boste kar najbolje občutili ‘pik’ popra, pustite, da se okus čilija nekaj časa razširja v pijačo. Nato dodajte led in vaša vroča osvežitev je pripravljena.

Čeprav lahko to poskusite s katerim koli roséjem, vam lahko slajša sorta pomaga doseči pravo ravnovesje. V vsakem primeru za začetek poskusite s cenejšo steklenico, dokler ne najdete svoje najljubše kombinacije okusov.

Foto: Unsplash

Tisti, ki ne marajo paprike, lahko odstranijo semena, preden jo dodajo vinu. In če želite močnejšo začimbo, predlagamo, da rezine jalapeno paprike premešate na dnu kozarca za vino, preden vanj nalijete rosé.

Prepričajte se, da ste pred mešanjem dodali malo vina, ki je bistvenega pomena za pridobitev okusa paprike. Pikantni rosé lahko enostavno pripravite tudi kot špricer, tako da ga prelijete z gazirano vodo. Kar se je sprva zdelo kot malo verjeten duo, bi lahko bil naš novi najljubši koktajl za poletje!

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close