Nova zvezdniška teorija zarote: ta igralka ne zna brati!

21. september 2022

Nova zvezdniška teorija zarote: ta igralka ne zna brati!

21. september 2022
Foto: Profimedia

Lea Michele se že dlje časa otepa teorije, da ne zna brati in pisati, pred dnevi pa se je na TikToku prvič pošalila na svoj račun. Je s tem priznala, da je teorija resnična?

Teorijo, da pevka in igralka ne zna brati, sta v svojem podcastu leta 2017 prvič predstavila Jaye Hunt in Robert Ackerman, teorija pa je leto kasneje dobila še večji zagon s 40-minutnim videom, ki je predstavil vse “dokaze”. Oboževalcem in gledalcem sta sicer povedala, da v teorijo ne verjameta. 

Michele, ki je velik del svojega otroštva preživela na broadwayjskih odrih, naj tako ne bi imela dovolj časa, da bi se naučila brati in pisati. Pevka in igralka, ki se (slučajno ali pač?) pojavlja predvsem v filmih, serijih in mjuziklih, ki jih režira Ryan Murphy, naj bi se tako naučila besedil za svoje vloge tako, da jih omenjeni režiser ponavlja, dokler se jih Michele ne nauči. 

Foto: Profimedia

Njena družbena omrežja naj bi prav tako upravljali njeni pomočniki – če so pod objavo zapisane besede, je fotografijo objavil pomočnik, če pa so tam zgolj emotikoni, je fotografijo objavila Michele.

Številni so analizirali tudi fotografije igralke, ki daje avtograme v svoje knjige. V njih se svinčnik nikoli ni dotaknil papirja, knjiga pa je sestavljena večinoma iz slik, receptov in navodil za telovadbo. Nekdo je zbral kompilacijo videov s podelitve nagrad, pri katerih Michele nikoli ni prebrala zmagovalca. 

@pinkteabags she’ll say it after the fact or not at all🤔 #leamichele #leamicheleisilliterate #foryoupage #glee ♬ original sound – kim 🧞‍♀️

V spodnjem videu TikTokerka našteje še več dokazov. 

@kelseylikesthings Reply to @kelseylikesthings #greenscreen #glee #leamichele #nayarivera #popculture #conspirancytheory #fyp #foryou #xyzcba ♬ Epic Music(842228) – Pavel

Kaj na vse to pravi Lea Michele?

Leta 2018 se je Michele na govorice o njeni nepismenosti odzvala s tvitom, v katerem je zapisala:

 

Z veseljem sem PREBRALA ta tvit in hotela sem NAPISATI nekaj nazaj. Dejansko se na glas smejem glede vsega tega. Rada vas imam!!!

Tvit ne obstaja več, saj si je igralka leta 2020 zbrisala Twitter profil. Michele, najbolj znana po vlogi Rachel Berry is serije Glee, se na govorice v zadnjih letih ni preveč ozirala, v veliki meri so tudi potihnile.

Letos pa so znova prišle na plano in igralka je v začetku meseca teorijo označila za “žalostno”. “Šla sem na snemanje Gleeja vsak dan. Vsak dan sem vedela vse svoje besedilo. In potem je tu govorica, da ne znam brati ali pisati? Žalostno je, res je žalostno. Pogosto si mislim, da če bi bila moški, se o veliko takih stvareh ne bi govorilo.”

Ljudje so pevko zaradi njenega odziva kritizirali, Michele pa že tako ni preveč priljubljena – njeni soigralci iz serije Glee so namreč pred časom javno spregovorili o zbadljivkah, rasističnih opazkah in maltretiranju s strani 36-letne igralke. Ta se je v preteklosti pokesala za svoje napake in priznala, da se mora še veliko naučiti in da je njen profesionalni perfekcionizem vplival na vzdušje za kamerami. Za specifična dejanja se posameznikom, ki so spregovorili o njenem vedenju, ni opravičila. 

@leamichele

lol 😉🤪😌

♬ original sound – Kardashian Clips

Pred dnevi pa je objavila dva TikToka, ki sta nagovorila govorice in končno pevko naredila malo bolj simpatično. Michele je namreč objavila svoj drugi video, v katerem je uporabila zvok iz serije o Kardashianovih, kjer Kim po slavnem ropu in zasilni nastanitvi v vili kliče prijatelja Joeja in pravi: “Živjo … čudovito je, toda ali imaš sekundo časa?” Michele je video naslovila z: “Ko kličem Johnatana, da mi prebere komentarje s prvega TikToka.”

Michele se je tako končno le pošalila na svoj račun.

Avtor
Piše

B. P.

Style. Več novic

New Report

Close