Novak Đokovič in žena okužena s COVID-19!

23. junij 2020

Novak Đokovič in žena okužena s COVID-19!

23. junij 2020

Srbski teniški as Novak Đoković je po odpovedanem teniškem finalu v Zadru, zaradi okužbe soigralca Grigorija Dimitrova, odpotoval v Beograd, kjer je bil takoj testiran.

Rezultati so pokazali, da je najboljši teniški igralec na svetu pozitiven na novi koronavirus, prav tako tudi njegova soproga Jelena, oba otroka pa nista okužena.

Spomnimo, Novak se po odpovedi turnirja ni želel testirati v Zadru, ampak je povedal, da bo to storil takoj, ko se vrne v Beograd. Novak sicer pravi, da ni občutil nikakršnih simptomov, ki jih povzroča novi koronavirus.

Njegov prvi komentar ob novici, da je okužen:

“Takoj po prihodu v Beograd, smo odšli na testiranje. Moj in Jeleninin rezultat je bil pozitiven, otroka sta negativna. Vse, kar smo storili prejšnji mesec, smo naredili s čistim srcem in iskrenimi nameni. Naš turnir je bil humanitarnega značaja z mislijo pomagati teniškim igralcem iz regije, jim zagotoviti pogoje za igro, zaslužiti in na ta način lažje premagati to težko obdobje. Hkrati smo želeli poslati sporočila solidarnosti in spoštovanja, fair playa. Cilj je bil tudi pomagati dobrodelnim fundacijam in tistim, ki pomoč najbolj potrebujejo, in vesel sem, da se je tej pobudi pridružilo veliko število ljudi. Turnir smo organizirali v času, ko je virus oslabel, saj verjamemo, da so izpolnjeni pogoji za njegovo vzdrževanje. Izjemno mi je žal za vsak posamezen primer okužbe. Sledim izjavam zdravnikov in upam, da se število okuženih ne bo povečalo. Upam, da se nobeno zdravstveno stanje ne bo zapletlo in da bodo vsi v redu. V naslednjih 14 bom ostal v samoizolaciji in ponovil test čez 5 dni.”

Foto: Aleksandar Dimitrijević / RAS SRBIJA

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close