O lepoti, ljudeh in lepem obnašanju: 5 življenjskih lekcij Helen Mirren

»Sem najbolj neprijetna od vseh neprijetnih žensk!«

Ena izmed najboljših igralk Helen Mirren ima povsod, kjer se pojavi, pravi kraljevi sprejem. Mogoče je za to zaslužen njen naziv Dame, ki ji ga je podelila britanska kraljica Elizabeta II, predvsem pa zaradi njenega ostrega jezika in neverjetne karizme, s katero zavzame vsak prostor, kjer se pojavi.

Otoška igralka je bila posebna gostja dogodka Elle Woman in Hollywood, med gromkim aplavzom, ki ga je požela od prihodu na oder, pa se je slišal klic »Yass Queen«, ki naj bi prišel iz grla Vanesse Hudgens, očitno velike igralkine oboževalke. Helen je bila namreč ena izmed osmih prejemnic nagrade za izjemno delo.

Helenin govor je bil navdihujoč in na trenutke tudi kritičen, v njem pa je govorila o 14-letnem dekletu, ki si je srčno želela postati igralka, o uporništvu ter dejstvu, da prihaja v leta, ko ji ponujajo vedno manj vlog in tudi njena želja po igranju počasi usiha.

»Da, danes sem filmska legenda, vendar je moje kariere skoraj konec. Novega nadaljevanja filma RED ne bo, tudi ne filma, v katerem bi igrala kraljico – hvala Bogu, nič več zbujanja ob 5. uri zjutraj, obiskovanja Jimmy Fallona in izposoje dragocenega nakita. Dovolj je bilo! Ne pade mi več na pamet, da to še počnem, saj je ta nagrada ravno to. Ne, ni priznanje za vse vloge, ki sem jih odigrala, ampak opomnik, da se moramo umakniti, ko čutimo, da smo dali največ, kar lahko in se lotiti novih stvari.«

Na koncu govora se je Helen odločila, da bo z vsemi delila svojih 5 življenjskih lekcij s komentarjem: Bodite pozorni, dovolj sem stara, da vem, kaj je prav in kaj ne.«

5 življenjskih lekcij Helen Mirren

Alkohol uživajte le, če praznujete, vas je kdo vznemiril ali če je za vami obupen dan, ki bi ga najrajši pozabili. In da, nikoli ne pijte alkohola, če imate namen voziti avtomobil.

V ljubezni ni pravil. V to verjamem, vendar ne hitite s poroko! Sama sem se s Taylorjem poročila zelo pozno, vendar je bil pravi čas. Dajte partnerju in sebi dovolj prostora, da zgradita medsebojno zaupanje, razumevanje in se oblikujete kot oseba. To je zelo pomembno, tako za žensko kot za moškega.

Kadar igrate blackjack vedno delite ase, osmice in devetice. Verjemite mi, to zagotovo izboljša kvote.

Bodite dnevno v stiku s prijatelji, pri čemer ne mislim Facebooka. Bolje imeti tri prave prijatelje, s katerimi lahko resnično govorite, kot 300 na družbenih omrežjih.

In nazadnje: ignorirajte vse, ki sodijo po videzu, posebno tiste anonimneže, ki ser**jo po spletu.

 

Foto: Pinterest

O avtorju

AnjaCajhen

New Report

Close