Ob koncu junija je znova na sporedu “zabava stoletja”

15. junij 2022
Powered by:
Foto: RetrOpatija

RetrOpatija se vrača v velikem slogu!

​Opatija se bo ponovno spremenila v veliki oder, na katerem se bosta mešali glasba in moda iz ‘zlatih desetletij’ prejšnjega stoletja. Priložnostno urejene izložbe in lokali s posebno ponudbo, nora disko zabava pod zvezdami na Poletnem odru, retro sejem, stari avtomobili, vespe, izvrstna glasba in na stotine izvajalcev, plesalcev, frizerjev, umetnikov ličenja in drugih udeležencev v Opatiji od 23. do 25. junija zagotavlja nepozabno zabavo.


Opatijska ‘zabava stoletja’, posvečena zlatemu obdobju glasbe, plesa in mode, bo od 23. do 25. junija središče mesta spremenila v veliki oder, lokale in izložbe trgovin, urejene v slogu dvajsetih, petdesetih ali sedemdesetih let prejšnjega stoletja, v popolno scenografijo za potovanje skozi čas, začasno zaprto glavno ulico pa v plesni oder. RetrOpatija bo združila vse opatijske gostince, hotelirje, trgovce in obrtnike, na stotine udeležencev in več tisoč obiskovalcev v doživetje, ki bo še dolgo ostalo v spominu, vrhunec programa pa bo največja disko zabava pod zvezdami na odprti sceni Poletnega odra.

Na navdušenje številnih oboževalcev RetrOpatije, ki so to prireditev vedno ‘začinili’ z izvirnim modnim izrazom, izurjenimi plesnimi gibi in odbitimi pričeskami, je napočil konec čakanja na novo poglavje naše zgodbe, posvečene ponovnemu odkrivanju swingovskih dvajsetih, nostalgičnih petdesetih, norih sedemdesetih, rockerskih osemdesetih in vseh drugih zlatih obdobij iz zgodovine svetovne glasbe in mode. Čas je, da iz omare znova izvlečete najboljše kavbojke na trapez, havajske srajce in obleke ‘z volančki’, natupirate pričeske, pristrižete brke in se konec junija pripravite na tri dni odlične zabave, vabi Suzi Petričić, direktorica Turistične skupnosti mesta Opatija, organizatorja RetrOpatije.

Foto: RetrOpatija

Nepozabna glasba velikih skupin, kot so The Beatles, The Rolling Stones, The Doors in drugi, v interpretaciji vrhunskih glasbenikov kot tudi uspešnice, ki so zažigale v diskotekah v času ‘vročice sobotne noči’, bodo ponovno odzvanjali na osmih posebej zasnovanih punktih po vsej Opatiji. Skupaj s skupinami in izvajalci, kot so Vinyl Band, Marko Tolja, Dule & Bonaca, Techno Vikings, Dellboys, Lorean Dey, The Bourbon Hunters, Dino Dvornik Tribute Band in Pacha Mamma ter DJ Miro & Šajeta, ki bodo poskrbeli za plesni ritem na Poletnem odru, bodo posebno vzdušje v treh dneh programa ustvarile plesne skupine, oldtimer klubi, frizerji, mojstri ličenja, animatorji, Gasilska enota Opatija v retro izdaji, Rdeči križ kot tudi retro sejem na Slatini ter stare vespe in retro kamioni, postavljeni po vsem mestu.

Pridružite nam se na potovanju skozi glasbeno zgodovino, v treh dneh pozabimo na vse tegobe sodobnega časa in se zabavajmo ob plesu, pesmi, druženju in vrhunskem vzdušju, zaradi česar je RetrOpatija najbolj priljubljena opatijska prireditev in nepozabno doživetje, sporoča Petričić. ​

New Report

Close