Obiskali smo konjske dirke na Irskem in izbrali najbolj osupljive kreacije!

05. avgust 2022

Obiskali smo konjske dirke na Irskem in izbrali najbolj osupljive kreacije!

05. avgust 2022
Foto: Profimedia

Jahanje in konjske dirke so na Britanskem otočju izjemno popularne. A običajno je bolj kot tekma, v ospredju moda. Katera oprava nas je najbolj navdušil in koliko stanejo bajni klobuki?

V irskem Galwayu je zadnji teden julija posvečen konjskim dirkam. Galway je šesto največje mesto na otoku, v katerem se vedno kaj dogaja, toda konjske dirke tja privabijo ljudi s cele države. Teden pa ni zaznamovan le s konji, stavami in glasbenimi dogodki, temveč je tudi pravi modni dogodek. 

Moški so oblečeni v suknjiče in srajce, nekateri nosijo kravate, drugi metuljčke in žepne robce, tretji pa si nadenejo celo telovnik in ploščato kapo v stilu članov birminghamske tolpe Peaky Blinders. Na drugi strani pa ženske prav nič ne zaostajajo – pete, elegantne obleke in klobuki ali različni naglavni okraski so obvezna oprava za na dirke. 

Foto: Instagram

10 tisoč evrov za najlepšo opravo

Ženskam je celo posvečen en dan v tednu, četrtek, ki je ljudem poznan kot “Ladies day”. Na ta dan se udeleženke dirk še posebej potrudijo za svoj videz in sodelujejo pri naboru najlepših oblek – zmagovalka dobi deset tisoč evrov v gotovini!

Letos je nagrado za najbolje oblečeno prejela Sandra Faller, ki je sodnike navdušila s svojim hlačnim kostimom irske modne oblikovalke Róisín Linnane ter videz dopolnila s klobukom Laure Hanlon. Številni prisotni so bili nad izbiro močno presenečeni, češ, da je njen outfit preveč običajen, prav tako pa je bilo slišati komentarje, da je hlačni kostim pretemen za tako živahen poletni dogodek. 

Zmagovalka v peščenem kostimu. Foto: Instagram

Tri tisoč evrov vredno nagrado za najboljši klobuk je domov odnesla Catherine O’Connor, ki je povedala, da je bil narejen po meri. V lokalnem butiku je najprej kupila obleko, nato pa fotografijo obleke skupaj s svojimi idejami in željami za klobuk poslala oblikovalki, ki je zanjo oblikovala in izdelala zmagovalni klobuk. 

Zmagovalka za najboljši klobuk. Foto: Instagram

Obe zmagovalki sta povedali, da bosta denarno nagrado verjetno zapravili za počitnice.

Med ostalimi udeleženkami konjskih dirk je bilo mogoče opaziti številne obleke najrazličnejših barv in klobukov različnih velikosti. 

Foto: Instagram

Čista desetka za nekdanjo misico

Na nas sta poseben vtis naredili predvsem zmagovalka za miss Irske 2021 Pamela Ashley Uba, njena takratna sotekmovalka Orla Quinn ter Aoibheann, katere priimek je žal ostal neznan. 

Uba, ki je lani postala prva temnopolta nosilka naslova Miss Irske, je na velikem četrtkovem dogodku nosila obleko znamke Grass-Fields, ki jo vodita sestri iz Kameruna, njune obleke pa so narejene v Kamerunu, Nigeriji ter Veliki Britaniji.

Foto: Instagram

Uba je obleko dopolnila z ujemajočim se naglavnim setom, ki ga je zanjo izdelala priznana modna oblikovalka klobukov Tina Hemlock Coyne. Očarala nas s svojim posebnim ujemajočim se outfitom, ki nikakor ni ostal neopažen, pa tudi s svojo prijaznostjo, saj je z vsakim, ki je pristopil k njej, tudi prijazno pokramljala.

Foto: Instagram

Med najlepšimi tudi klobuk iz starih revij

Druga kandidatka za najlepšo otočanko je bila še en dokaz, da morda vseeno ni obleka tista, ki naredi človeka, temveč njegov klobuk. Orla Quinn je namreč preprosto modro obleko kombinirala z neverjetnim naglavnim okrasjem.

Če smo sprva začudeno in očarano zrli v njen naglavni set, ki je izgledal kot šop izredno dolgih svinčnikov, pa smo bili še toliko bolj navdušeni, ko smo izvedeli, da ga je oblikovalka Laura Hanlon iz starih revij!

Orla Quinn. Foto: Profimedia

Tretja, ki nam je zares padla v oči, pa je Aoibheann, katere priimek nam je na žalost ostal neznan. Njena obleka nas je spominjala na Audrey Hepburn, med obiskovalci pa je pritegnila veliko pozornosti, saj je definitivno izstopala. Klobuk je zanjo naredila oblikovalka klobukov Ashleigh Myles, poseben dodatek pa so bile tudi vpadljive rdeče rokavice.

Aoibheann. Foto: Profimedia

Vas zanimajo cene?

Klobuki, ki najbolj pritegnejo poglede, prav zares niso poceni. Tina Hemlock Coyne, Laura Henlon ter Ashleigh Myles za svoje klobuke zaračunata vsaj 200 evrov, cene pa se lahko povzpnejo v višave, tudi prek 400 evrov. Številne se na dan dirk odločijo tudi za obisk vizažistke in frizerke, kar prav tako ni poceni. 

Prav zato ni prav nič narobe, če obleko kupite v cenovno dostopnejših trgovinah in izpustite klobuk, outfit pa dopolnite z modnimi dodatki ali čevlji. Že brez teh stroškov vas bo dogodek drago stal. 

Olivia Hamilton je obleko iz omare kombinirala s pasom ter trakom z zlatimi lističi v laseh z eBaya ter tako prihranila pri svojem outfitu. Foto: Foto: Style.Over.Net.

Enodnevna vstopnica vas namreč stane 30 evrov, pijača in hrana sta še dražji kot sicer, konj, na katerega stavite pa morda ne bo zmagovalni. Če si zaželite malo oddiha v baru, v katerem prodajajo zgolj šampanjec, vas bo najcenejša steklenica stala 130 evrov.

Foto: Style.Over.Net

Kljub temu je dogodek zares vreden ogleda – če vas konjske dirke ne zanimajo, se boste zagotovo navdušili nad pestrim glasbenim programom, po zadnji dirki pa se zabava preseli v bližnji hotel ali v center mesta. Nasvet za vse gospodične: v torbico stlačite japonke.

Čeprav tega ne vidite na nobenih uradnih fotografijah, se večina žensk namreč kaj hitro preobuje v japonke ali sandale – kar pač lahko stlačijo v torbico. Noge namreč težko zdržijo cel dan, zaradi udobne obutve pa vas zagotovo ne bo nihče obsojal.

Style. Več novic

New Report

Close