Oblikovalec slavne obleke Marilyn Monroe zgrožen nad Kim Kardashian

18. maj 2022

Oblikovalec slavne obleke Marilyn Monroe zgrožen nad Kim Kardashian

18. maj 2022
Foto: Profimedia

Modni oblikovalec Bob Mackie, ki je skreiral legendarno obleko Marilyn Monroe, ki jo je na Met Gala nosila Kim Kardashian, ni zadovoljen s to potezo.

Kim Kardashian je s tem, ko je na letošnjem dogodku Met Gala nosila slavno obleko Marilyn Monroe iz leta 1962, ko je ameriškemu predsedniku Johnu F. Kennedyju zapela pesem Happy Birthday, razjezila mnogo ljudi.

Številni menijo, da gre za nespoštovanje zgodovinskega kosa, ki spada v muzej, spet drugi pa menijo, da resničnostna zvezdnica nikakor ni primerna oseba za takšen poklon legendarni igralki.

Foto: Profimedia

“Ta obleka je bila narejena samo za Marilyn”

Takšnega mnenja je tudi oblikovalec Bob Mackie, ki je na začetku svoje kariere delal kot asistent oblikovalca Jeana Louisa, ki se je podpisal pod to slavno obleko. Bob je bil namreč tisti, ki je zrisal prvo skico te obleke.

“Menim, da je bila to velika napaka. Marilyn je bila boginja. Nora boginja, a vseeno boginja. Bila je naravnost čudovita. Ta obleka je bila narejena zanjo, skreirana je bila samo za njo. Nikogar drugega ne bi smeli videti v tej obleki,” je dejal.

Danes 82-letni oblikovalec je skico za Jeana Louisa zrisal, ko je bil star komaj 22 let.

Foto: Profimedia

Sicer pa to ni bilo prvič, da je 82-letni oblikovalec javno okrcal Kardashianke. Lani je brez dlake na jeziku povedal, da so “slavne sestre sicer privlačne, nekatere pa tudi zelo lepe, a slavne so samo zato, ker so slavne”.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close